Skønne Cookies med Chokoladeknapper. Perfekte sprøde i kanten og seje i midten.
Pisk smør, brun farin og sukker i en stor skål. Jeg brugte en røremaskine men du kan også bruge en elpisker. Pisk til det er let og luftigt i ca. 3 minutter på fuld power.
Tilsæt æg, æggehvide og vanille-essens og pisk igen på lav hastighed, til det er blandet ordentligt sammen.
I en anden skål blander du mel, natron og salt. Hæld det herefter over i smørblandingen og pisk igen på lav hastighed, indtil det lige akkurat er blandet sammen.
Fold chokoladeknapperne i dejen med en grydeske eller lignende.
Put film over skålen og sæt på køl i 30 minutter.
Tænd oven på 180 grader varmluft.
Beklæd 3 bageplader med bagepapir.
Efter de 30 minutter tager du skålen ud af køleskabet. Brug en is-ske eller lignende til at lægge kugler af dejen på pladerne. Der skal ca. være 9 kugler pr plade med god afstand imellem sig.
Bag alle 3 plader på samme tid i 12-14 minutter. Efter 6 minutter kan du evt. bytte rundt på den øverste og nederste plade for et jævnt resultat. Tage dine cookies ud af ovnen når de er brune i kanten men stadig bløde i midten.
Lad dem køle ned på bagepladerne i et par minutter og brug herefter en spatel til at få dem over på en rist, hvor de køler helt ned.
Opbevar i lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Besøg Slices.dk for flere lækre opskrifter.