Dejlig citronkage med en lækker, snasket, karamelliseret mandeltopping.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Smør en bageform på 20x30 cm. Beklæd med bagepapir.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Enten med elpisker eller i røremaskine.
Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål.
Riv skallen på citronen fint og pres saften ud.
Smelt smørret enten i en lille gryde eller i mikroovnen i 20-30 sekunder. Lad det køle lidt ned.
Rør citronsaft og skal i æggesnapsen.
Rør skiftevis mel, smør og mælk i æggesnapsen indtil du har en jævn dej.
Hæld dejen i formen og bag på midterste rille i 20 minutter.
Imens kagen er i ovnen, laver du toppingen.
Put smør, de smuttede mandler, brun farin og mælk op i en lille gryde på middel varme.
Bring blandingen til kogepunktet og rør rundt, indtil det er godt blandet sammen og næsten karamelliseret.
Hæld toppingen ud over kagen og bag videre i ca. 15 minutter.
Lad kagen køle helt ned før du skærer den ud.
Besøg Slices.dk for flere lækre opskrifter.