Blåbær - Havregrynskugler til baby / BLW / Baby Led Weaning / Sunde / babymad
Baby Slices,  No-bake

Blåbær – Havregrynskugler

I morgen tidlig skal min lille baby, min store pige, min større mand og jeg selv – have Blåbær – Havregrynskugler til morgenmad. Jeg tror ikke det kan mætte os helt, så derfor har jeg også de her evigt nemme og skønne koldthævede boller i ovnen lige nu. Og nej. Sådan en irriterende een er jeg ikke altid. Som regel står den på købebrød eller grød eller lignende, (bare rolig) men lige her til aften orkede jeg det.

Blåbær - havregrynskugler til baby / BLW / Baby Led Weaning / Sunde og veganske

Nå, tilbage til de der blåbær – havregrynskugler. De er ikke helt lige så hurtige som mange af mine andre babyegnede opskrifter, men næsten. Det besværlige består i, at man skal rulle dem til kugler. Og det er jo ikke svært, det tager bare nogle ekstra minutter. Jeg følte mig ellers helt hensat til min barndom, og tænkte på dengang da jeg stod med fedtede fingre og lavede havegrynskugler i ren desperation efter noget usundt; Smør (eller margarine!! Eeeewww), havregryn, mandel essence, kakao og hvad man ellers lige kunne finde og klaske i. Som regel gad man ikke at vente på at de blev kolde, og åd dem bare nærmest fra hånden i takt med de blev rullet… Måske det bare var mig eller kan du nikke genkendende til det?!

DE HER BLÅBÆR – HAVREGRYNSKUGLER ER NOGET HELT ANDET

…Og minder overhovedet ikke om dem jeg lavede i 80’erne. Thank God! De er sunde, friske og uden margarine eller andre sære ingredienser. Der er peanutbutter i, hvilket jeg elsker og som jeg derfor også har trænet Nellie i at kunne lide. Vær opmærksom på, om der er jordnøddeallergi i din familie, da det jo kan være arveligt. Der er kokosmel i, som søder kuglerne en anelse og så selvfølgelig havregryn og blåbær fra frost. That’s it. Din baby burde kunne spise dem fra ca. 7 måneders alderen alt efter hvor trænet han eller hun er i at tygge, synke, suge osv.

Jeg har ikke tilsat noget sukker i opskriften, men du kan selvfølgelig vælge at give dem et lille skvat sirup, hvilket en sukker-sucker som jeg SLET ikke er i tvivl om ville være lækkert;)

Opskriften er lånt herfra og redigeret en anelse.

UPDATE

Nellie ELSKEDE dem. Men hvis du ikke kan lide en snasket baby, så styr uden om dem her! Eller brug regntøj eller lignende;)

Blåbær - Havregrynskugler til baby. Baby Led Weaning / BLW / Sunde og veganske
Snask med snask på!

 

hagesmæk /blw/ baby led weaning / mindresnaks
De sødeste hagesmække kan du købe hos Abeunger <3

OBS  – skal man koge frosne blåbær?

Se, jeg troede det kun var frosne hindbær man skulle give et opkog, men det anbefales faktisk, at man også giver frosne blåbær – og alle andre bær – et opkog for at slå eventuelle bakterier ihjel. Jeg har ikke gjort det her, og der er også snak om, at hvis man køber økologiske blåbær, så er risikoen lille, men uanset hvad, anbefaler fødevarestyrelsen det altså. Den flotte farve får du nok kun med den helt frosne version, men friske blåbær kan sikkert også bruges eller opkogte blåbær, som så er frosset ned igen. Vurder selv, hvad du føler dig tryggest ved.

Blåbær - Havregrynskugler

En ultrasund og lækker variant af havregrynskuglen. Perfekt til en morgenhapser eller som snack i løbet af dagen for dig og din baby.

Ret Baby Guf
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 15 stykker - alt efter hvor store du laver dem

Ingredienser

  • 110 gram havregryn
  • 150 gram økologiske blåbær, frosne **Se anbefalinger oppe over opskriften for frosne bær. Og vurder selv hvordan du vil tilberede dine:)
  • 2 spsk peanutbutter (smooth) Eller en anden form for nøddesmør.
  • 25 gram kokosmel plus ekstra til at vende kuglerne i

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienserne fint sammen.

  2. Stil på køl i ca 20 minutter for at lade det sætte sig medmindre du kan mærke, at du kan rulle til kugler med det samme. Min masse smuldrede først, men var helt fin efter lidt tid i køleskabet.

  3. Tril kuglerne i en størelse du synes er passende. Jeg trillede mine til en størelse svarende til små valnødder. Tril yderligere i kokosmel, hvis du har lyst.

  4. Server med det samme eller sæt på køl  i en lufttæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.