Bars,  No-bake,  RAW

Raw energibar med dadler, valnødder og sunde lækkerier

Raw energibar – dadler, valnødder og sunde lækkerier

//  En skøn energibar, der er god at snuppe på farten

Okay, så jeg er blevet en smule besat af at lave energibarer, snackbarer, muslibarer og hvad som helst, der kan ædes lynhurtigt i mellem- og under – og efter: amning, hundeluftning, bleskift, badning, hentning samt ethvert andet tidspunkt, hvor den akutte sult melder sig. Der er dage hvor jeg seriøst ikke føler, at jeg får spist et ordentligt måltid og her er det eddermaneme rart, at have noget i køleren, som kan gøre det ud for et måltid og tage den værste sult før jeg bliver “hangry”. Det lykkes ikke altid, men man kan forebygge en del, ved at have et arsenal af quick fixes på køl og i dette tifælde; en energibar der kan gøre det ud for et lille måltid.

Den er oven i købet sund!

Selv om jeg er frygtelig glad for sukker og smør og sirup og chokolade så er det dog gået op for mig, at jeg måske også bør spise noget der er en lille smule sundere i ny og næ.  Jeg lå inde med en masse dadler og besluttede mig derfor til, at forsøge at kreere en bar, hvor sødheden primært stammede fra dem. Jeg fandt een af de hersens Pinterest opskrifter hvor man kunne lave præcis sådan en bar jeg var ude efter; “5 ingredients in only 5 minutes”.

Det skal man selvfølgelig ikke tro på. Det tager ALDRIG kun 5 minutter og faktisk er det sjældent kun 5 ingredienser. Hvis man læser lidt ned i opskriften, bliver det ofte klart, at man dog også liiiige kan tilføje det og det og det til opskriften, hvis man gerne vil have at den skal smage af lidt mere. Og pludselig er det nærmest en “12 ingredients in 25 minutes” opskrift men hvis de havde skrevet dét, så var der ikke nogen der havde klikket på den og så havde den ligget der på Pinterest til ingen verdens nytte uden nogen likes. Se, det går jo ikke for så er det som om, den nærmest ikke findes!

Såååå derfor er jeg ærlig men måske er der til gengæld heller ikke nogen der nogensinde ser den her opskrift? Anyway. JEG synes den er blevet SÅ god, at jeg nu skriver opskriften og om ikke andet så kan JEG gå ind og læse den når jeg om lidt tid har glemt hvordan jeg gjorde og jeg gerne vil lave den igen. For dét er jeg sikker på jeg vil!

Jeg synes faktisk den er meget vellykket og da jeg havde fået Kiwi-mand til at indse, at han skulle smage den for hvad den var, altså en forholdsvis sund raw bar og IKKE en usund (læs: fyldt med vidunderligt sukker og sirup) kage, så måtte han indrømme, at den var en total succes. Lucca på 9 var ligeledes vældig tilfreds og ville hellere end gerne have den med i madpakken.

Energibaren der er spækket med gode ting for dit helbred

Jeg elsker, at den her energibar er spækket med sunde ingredienser. Jeg elsker det så meget, at jeg lige vil remse nogle af dem op, sådan så I også kan få optur over det (eller hvis ingen nogensinde læser det her så kan jeg minde mig selv om det næste gang!).

HØRFRØ

Bl.a. godt for hjernen, fordøjelsen, immunforsvaret og mandens fertilitet. Forebygger derudover visse former for kræft hjertesygdomme og gigtlidelser. Bedst af alt: HØRFRØ KAN BREMSE ALDNINGSPROCESSEN!!! Læs mere om dette vidunderlige frø her her.

CHIAFRØ

Indeholder 3 gange så meget jern som spinat eksempelvis og kan derfor med fordel spises ved jernmangel og træthed. Indeholder 6 gange så meget kalk som mælk og der er flere antioxidanter i de små frø, end der er i blåbær. Antioxidanter skulle være kræftforebyggende og modvirke hjertesygdomme. Derudover indeholder de mere Omega 3 end laks og mere magnesium end broccoli. Med andre ord en “superfood” som man da bare bør spise dagligt! Du kan læse mere om Chias superkræfter her.

DADLER 

Dadlen giver dig mere energi, styrker leveren, styrker dine øjne (!!!), styrker din tarm, og giver dig bedre søvn. Og så smager den jo godt! Læs mere lige her.

Jeg kunne sikkert blive ved og tale videre om kakao, banan og kokosolie ikke mindst, men you get the picture. Mega sunde barer. Og lækre.

RAW energibar med dadler, valnødder og sunde lækkerier

Toplækker RAW energibar, som man altid vil have på lager i sit køleskab. Den skriger af lækkerhed på den der sunde måde, hvor man bare føler at man bliver sundere imens man spiser og SAMTIDIG får man opfyldt sit basale sukkerbehov. Der er dog intet tilsat sukker; sødmen kommer fra dadlerne og bananen. 

Bemærk, at den skal have lov til at køle helt ned i køleskabet efter den er kommet i formen, før den kan skæres ud og nydes. 

Ret Snack
Køkken RAW, Vegan
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Slices.dk

Ingredienser

 • 10 stk dadler ** Uden sten
 • 225 gram nødder, kerner, frø ** Jeg brugte 100 g valnødder, 80 g mandler, 1 spsk chia samt hør- og sesamfrø
 • 4 spsk kakaopulver ** Jo bedre kvali - desto bedre smag
 • 4 spsk kokosolie
 • 1 spsk honning
 • 1 stk banan

Sådan gør du

 1. Hæld først dine nødder op i mikseren.

 2. Blend nødderne til de ligner brødkrummer.

 3. Hæld resten af ingredienserne i.

 4. Blend til du har en brun, klistret masse.

 5. Hæld massen op i en form (ca. 15x21 cm) dækket med bagepapir og brug nu fingrene til at presse ned med. Brug til slut evt. en grydeske eller lignende til at glatte ud til det er jævnt.

 6. Sæt på køl i minimum en time og skær herefter ud i barer. Kan opbevares på køl i lufttæt beholder i en uges tid.

Opskriftsnoter

Opskriften kan variereres  alt efter hvad du har liggende. Banan og honning er for ekstra sødhed. Prøv dig frem!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.