Ginger Slice / Ingefær Kage
Ingefær Slice, en New Zealandsk klassiker
// Een af favoritterne herhjemme er Ingefær Kage eller Ginger Slice. Det er samtidig en klassiker af de helt store i New Zealand og findes i et væld af varianter.
Mit bud på den bedste opskrift på Ingefær Kage / Ginger Slice
Her kommer min version af en Ingefær Kage efter mange forskellige opskrifter er blevet afprøvet. Og ædt i laaaange baner! Den har lige den rette portion ingefær-krydrethed, smør-blødhed, nødde-sprødhed og ikke mindst sukker-sødhed – hvis du spørger mig! Opskriften på Ingefær Kage tager sit afsæt i den helt fantastiske bog “The Great New Zealand Baking Book“, som jeg virkelig kan anbefale, skulle man et smut forbi den anden side af jorden. Jeg har i øvrigt også – med stor succes – testet dette Rosinbrød og den her Chokolade Pebermynte Slice fra samme bog.
Opskrift på Ingefær Kage / Ginger Slice
Det skal du bruge til bunden
- 300 g smør – stuetempereret (hvis ikke du lige når det så kan du
også smelte det ved svag varme) - 250 g sukker
- 450 g hvedemel
- 4 tsk stødt ingefær
- 2 tsk bagepulver
Det skal du bruge til icingen
- 250 g smør
- 4 spsk mørk sirup
- 450 g flormelis
- 3 spsk stødt ingefær
- 60 g pistacienødder, ristet
Gør sådan her
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Smør en form på 25×30 cm og dæk den med bagepapir.
- Rist pistacienødderne på en bageplade i ovnen i 5 minutter eller indtil de er gyldne.
- Tag dem herefter ud og lad dem nedkøle hvorefter de skal hakkes groft.
Til bunden:
- Pisk smør og sukker med en håndmikser eller i en køkkenmaskine til det er tykt og farven er blegnet.
- Si mel, ingefær og bagepulver i og rør rundt til det er blandet godt sammen.
- Pres blandingen ned i formen. Jeg bruger altid fingrene til at presse det helt sammen så det er jævnt fordelt og forholdsvist hårdt presset.
- Bag bunden i ovnen i 20-25 minutter til den er let gylden.
Til icingen:
- Smelt smør og sirup i en lille gryde og rør rundt til det er helt blandet.
- Tag gryden af blusset.
- Si flormelis og ingefær ned i en skål og hæld herefter det sammensmeltede smør og sirup ned i skålen.
- Rør i skålen til du har en flydende karamellignende masse.
Til sidst:
- Hæld icingen på kagebunden mens den stadig er varm og fordel ligeligt med en dejskraber eller spatula.
- Strø herefter pistacienødderne over hele kagen.
- Lad kagen køle helt ned i formen (det tager lang tid) og tag den så ud af formen og skær den i slices.
Opbevar din Ingefær Kage / Ginger Slice i køleskabet, helst i en lufttæt beholder. Kagen smager i det hele taget bedst når den er kølig og den holder i en uges tid i køleskabet – hvis altså ikke den bliver ædt før det!