Slices

Ginger Slice / Ingefær Kage

Ingefær Slice, en New Zealandsk klassiker

//  Een af favoritterne herhjemme er Ingefær Kage eller Ginger Slice. Det er samtidig en klassiker af de helt store i New Zealand og findes i et væld af varianter.

Mit bud på den bedste opskrift på Ingefær Kage / Ginger Slice

Her kommer min version af en Ingefær Kage efter mange forskellige opskrifter er blevet afprøvet. Og ædt i laaaange baner! Den har lige den rette portion ingefær-krydrethed, smør-blødhed, nødde-sprødhed og ikke mindst sukker-sødhed – hvis du spørger mig! Opskriften på Ingefær Kage tager sit afsæt i den helt fantastiske bog “The Great New Zealand Baking Book“, som jeg virkelig kan anbefale, skulle man et smut forbi den anden side af jorden. Jeg har i øvrigt også – med stor succes – testet dette Rosinbrød og den her Chokolade Pebermynte Slice fra samme bog.

Opskrift på Ingefær Kage / Ginger Slice

Det skal du bruge til bunden

  • 300 g smør – stuetempereret (hvis ikke du lige når det så kan du
    også smelte det ved svag varme)
  • 250 g sukker
  • 450 g hvedemel
  • 4 tsk stødt ingefær
  • 2 tsk bagepulver

Det skal du bruge til icingen

  • 250 g smør
  • 4 spsk mørk sirup
  • 450 g flormelis
  • 3 spsk stødt ingefær
  • 60 g pistacienødder, ristet

Gør sådan her

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Smør en form på 25×30 cm og dæk den med bagepapir.
  • Rist pistacienødderne på en bageplade i ovnen i 5 minutter eller indtil de er gyldne.
  • Tag dem herefter ud og lad dem nedkøle hvorefter de skal hakkes groft.

Til bunden: 

  • Pisk smør og sukker med en håndmikser eller i en køkkenmaskine til det er tykt og farven er blegnet.
  • Si mel, ingefær og bagepulver i og rør rundt til det er blandet godt sammen.
  • Pres blandingen ned i formen. Jeg bruger altid fingrene til at presse det helt sammen så det er jævnt fordelt og forholdsvist hårdt presset.
  • Bag bunden i ovnen i 20-25 minutter til den er let gylden.

Til icingen: 

  • Smelt smør og sirup i en lille gryde og rør rundt til det er helt blandet.
  • Tag gryden af blusset.
  • Si flormelis og ingefær ned i en skål og hæld herefter det sammensmeltede smør og sirup ned i skålen.
  • Rør i skålen til du har en flydende karamellignende masse.

Til sidst: 

  • Hæld icingen på kagebunden mens den stadig er varm og fordel ligeligt med en dejskraber eller spatula.
  • Strø herefter pistacienødderne over hele kagen.
  • Lad kagen køle helt ned i formen (det tager lang tid) og tag den så ud af formen og skær den i slices.

Opbevar din Ingefær Kage / Ginger Slice i køleskabet, helst i en lufttæt beholder. Kagen smager i det hele taget bedst når den er kølig og den holder i en uges tid i køleskabet – hvis altså ikke den bliver ædt før det!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.