Sunde glutenfri grøntsags - pandekager til baby og tumling. BLW.
Baby Slices,  Glutenfrit

Sunde, glutenfri grøntsagspandekager

Endnu en variant af de små hurtige pandekager, denne gang glutenfri grøntsagspandekager. Og de smager oven i købet godt for andre end babyer:)

Teksten indeholder affiliate links. Det koster dig ingenting at trykke på dem – bare hvis du skulle være urolig;)

Grøntsagspandekager. Sunde og glutenfri. BLW. Babymad, baby led weaning.

Grøntsagspandekager: Perfekte for små babyfingre

Hvis du er på evig jagt efter varianter af de populære pandekager, som er så perfekte for små fedtede babyfingre, så kan du prøve de her lækre små sager. Man kan variere grøntsagspandekager i et væk, og i den her version, blev de oven i købet glutenfrie. Dog kan du sagtens bruge almindelig hvedemel, hvis ikke du lige ligger inde med kikærtemel. De er spækket med gode grøntsager og Nellie åd dem med stor iver, som hun efterhånden gør med det meste.

Brug din foretrukne ost

Jeg har tilsat parmesanost i de her grøntsagspandekager, men det kan du jo skrue op og ned for som du ønsker. Man kan helt sikkert også erstatte parmesanost med hytteost eller feta, som også smager dejligt og som jeg brugte med stor succes i de her ærtepandekager.

Hvornår må min baby få grøntsagspandekager?

Grøntsagspandekager. Sunde, glutenfri. Babymad. BLW. Baby Led Weaning.

Der er ikke noget i de her grøntsagspandekager som baby over 6 måneder ikke må få. Du kan evt erstatte parmesanosten med hytteost pga. saltindholdet men omvendt er det så lidt, at jeg ikke ville være bekymret for det. Det vigtigste er, at din baby rent mundmotorisk kan holde, tygge og sluge den her grøntsagspandekage. Guleroden og squashen er fint revet og peberfrugten har jeg skåret ud i helt små tern. Nellie på 9,5 måned har ingen problemer med dem og det havde hun nok heller ikke haft da hun var 7 måneder.

Hvis du er i tvivl om hvad du må give din baby, har jeg lavet en lille liste med de ingredienser, JEG altid googler. Den kan du finde her.

Jeg håber du får succes med opskriften på grøntsagspandekager og giv mig ENDELIG en kommentar nedenfor, hvis du har kommentarer, rettelser eller spørgsmål. Så bliver jeg så glad:) Du kan i øvrigt følge mig og mine babymadopskrifter på instagram, NelliesBabyBites

 

Synes du det sviner for meget?

Jeg skal i hvert fald have købt mig sådan en Tidy Tod, som er sådan et smart bord plus hagesmæk. Tidy Tod er efter sigende er vejen frem, hvis man lader baby sidde med maden selv. Jeg har godt nok også en hund (den ultimative rengøringshjælp!), men der er efterhånden rimelig stor risiko for at han bliver totalt overvægtig, hvis ikke vi skruer lidt ned for baby-mads-efterladenskaber!

 

Sunde, glutenfri grøntsagspandekager

Lækre grøntsags - pandekager uden mel men spækket med sunde sager. Perfekt til baby fra 6-7 måneders alderen.

Ret Baby Guf
Køkken Glutenfrit
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 8 minutter
Samlet tid 18 minutter
Antal 6 stk.

Ingredienser

 • 1/4 stk squash, fintrevet
 • 1/4 stk peberfrugt, fint hakket
 • 1/2 stk gulerod, fintrevet
 • 1 stk æg
 • 20 gram kikærtemel / alm. hvedemel
 • 1 spsk smør / olie til stegning
 • 15 gram parmesan, revet

Sådan gør du

 1. Riv squash og gulerod fint. Put det herefter op i en si og pres væden ud.

 2. Læg squash og gulerod op i en skål og tilsæt peberfrugt, æg, ost og mel og bland massen godt sammen.

 3. Tag en stor pande, hæld fedtstoffet på smelt ved middel varme.

 4. Med en spiseske eller is-ske, lægger du klatter af dejen på panden og flader dem lidt ud med en gaffel. Steg i 3-4 minutter på hver side.

 

 

2 kommentarer

 • Marie-Louise

  Hej.❤️
  Lækker opskriftø.
  Jeg tænkte på om jeg kan bruge andet end ost? Jeg tåler ikke osteløbe, og tænker jeg gerne vil lave pandekagerne til min mand og jeg, så bette ikke skal spise dem ‘alene’. Men dem til mig er jeg nødt til at laveuden ost.
  Samtidig kan jeg ikke se i opskriften hvor meget ost jeg skal komme i dem til min søn og mand.
  Og så et spørgsmål til (det vil da ingen ende tage med mig), kan de fryses? Så der er let mad til mand og bette hvis jeg er ude en dag?
  De bedste hilsner fra Marie-Louise.

  • Katrine

   Hej Marie Louise
   1000 tak for din besked! Og tak for de fine ord:) Jeg har da sørme glemt at skrive osten ind i selve opskriften! Det er allerede rettet, så tak for det! Det er kun 15 gram, så jeg tænker ikke det gør den store forskel for dejens konsistens om man udelader det. Du burde også sagtens kunne fryse dem:)
   Ha’ en dejlig dag.
   Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.