Kokos - Chokolade Cookies med 4 ingredienser. Lynhurtige at lave. Nemme. Uden mel. Chocolate Chip. Mandel, kokosmel, kondenseret mælk.
Bagværk

Hurtige Kokos – Chokolade Cookies med 4 ingredienser

Når det skal gå stærkt så er de her Kokos – Chokolade  Cookies din ven!

Kokos - Chokolade Cookies. Nemme, uden hvedemel. Kokosmel, Mandelmel, chokoladeknapper og kondenseret mælk.

Jeg får en veninde på  besøg senere i dag, og med den her blog jeg holder mig, er der bestemt også kommet en forventning om hjemmelavede lækkerier, når man er gæst herhjemme. Fair nok, men det er ikke altid man lige kan finde på noget vel? Eller har alle ingredienserne? Eller at man lige ORKER at bage?

Nogen gange skal det bare være nemt! (og det er det med Kokos – Chokolade Cookies)

Jeg havde en rest kondenseret mælk i køleren fra min yndlings chokoladekage (opskrift herog først tænkte jeg, at så kunne jeg lave de her lækre kokostoppe, som faktisk er ultra nemme. Men temperering af chokolade? Ej, det gad jeg ikke. Derfor kom der de her Kokos – Chokolade Cookies ud af det i stedet. De minder egentlig ret meget om kokostoppene men der er også lige noget lækkert blendet mandel i (du kan også bare bruge mandelmel) og så er de endnu nemmere at lave end kokostoppene. Yes! Jeg begik dog den fejl, at jeg lagde dem direkte ned på en bageplade UDEN bagepapir (fordi jeg ikke havde mere). Godt nok havde jeg sprøjtet den med noget bageolie, men det var RET svært ikke at ødelægge cookies’ne da jeg skulle have dem af.  Så derfor; Gør ikke som mig, men HUSK bagepapir, når du skal lave Kokos – Chokolade Cookies!

Kokos - Chokolade Cookies. Ultra nemme, uden hvedemel. 4 Ingredienser. Smager himmelsk.

Resultatet?

Resultatet er de her Kokos – Chokolade Cookies / småkager / klatkager, som ikke er særligt kønne (især ikke mine fordi jeg ikke brugte bagepapir), men som smager VIDUNDERLIGT, og som bestemt tilfredsstiller den (evigt) søde tand.

Kokos - Chokolade Cookies

Virkelig lækre kokos - chokolade cookies med kun 4 ingredienser. De er nemme, hurtige og virkelig ikke særlig krævende. Det lover jeg! 

Ret cookies
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Lad dit cookie-miks hvile i 10 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

 • 175 gram kokosmel
 • 200 gram mørke chokoladeknapper / hakket chokolade
 • 65 gram blendede mandler / mandelmel
 • 240 gram kondenseret mælk

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft

 2. Beklæd 1-2 bageplade(r) med bagepapir

 3. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. 

 4. Stil med fordel skålen fra dig i 10 minutter. På den måde trænger den kondenserede mælk igennem hele massen og det bliver nemmere at forme dine cookies.

 5. Med en ske eller is-ske som mål, former du dine cookies. Flad dem ud med håndfladen eller en gaffel. OBS. Det er ikke en lind dej. Du skal evt kæmpe lidt med den og "lappe" lidt sammen hist og her, hvis den sprækker, når du former cookierne. 

 6. Sæt bagepladerne i ovnen og bag i ca. 10 minutter, til kagerne er gyldne i kanterne.

 7. Når du har taget dine cookies ud, lader du dem hvile lidt. Når de er blevet lidt hårdere og du kan tage dem af pladen, lægger du dem på en rist og lader dem køle helt ned. 

 8. Opbevar ved stuetemperatur i en kagedåse / lufttæt beholder.

2 kommentarer

  • Katrine

   Hej Mia
   Ja, de er super lækre! Jeg tænker at det er muligt med kokosmælk men jeg har ikke prøvet det. Hvis du giver dig i kast med det, så tror jeg også du skal tilsætte noget sirup for at få sødmen med, som jo også er i den kondenserede mælk. Du må MEGET gerne skrive til mig igen når du har lavet dem:)
   De bedste hilsner,
   Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.