Kaffe Karamel Slice
Sådan laver du den bedste Kaffe Karamel Slice
// Så kom dagen ENDELIG hvor min slice med karamel, chokolade og kaffe blev noget nær perfekt. Den har været længe undervejs og vi har været tvunget til at spise os igennem mange kaffe karamel kager for at nå hertil. Min vægt står sjovt nok stille, selv om det er ved at være 5 måneder siden jeg fødte Nellie. Meget snart begynder jeg at løbe. Snart!
Nå, men dagen startede i det
hele taget godt. Det var den skønneste morgen her på Slusen med den vildeste kombination af dis, solopgang og skyfri himmel. Jeg ELSKER at bo så tæt på vandet og så alligevel midt i København.
I dag var dagen hvor det skulle lykkes
Da jeg kom tilbage fra min morgentur med Nellie og Sofus og jeg fik en kop kaffe, besluttede jeg mig for, at i dag var dagen, hvor Kaffe Karamel Slicen skulle lykkes. Og det gjorde den! YAY! Jeg skal stadig lære den der total stramme udskæring, hvor chokoladen ikke flækker og det hele bare står snor-lige. Måske en skønne dag. Indtil videre er jeg godt tilfreds med, at det smager så sindsygt godt. Mega vanedannende kage, totaaaaal succes!
Som med de fleste slices skal du sørge for at have god tid til at lave den. De 3 lag skal køle ned hver især, og kagen bliver nærmest kun bedre efter et par dage på køl!
Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page
Error: No posts found.
Make sure this account has posts available on instagram.com.
Kaffe Karamel Slice
En vidunderlig slice med flere lag af lækkerhed. En bund af shortbread, i midten er der karamel med et hint af kaffe og ikke mindst et knasende lag chokolade på toppen. Kagen holder sig i en uges tid i køleskabet i en lufttæt beholder. Bortset fra at du spiser den hurtigere.
Sørg for ekstra tid på selve bagedagen, da de forskellige lag kræver tid til nedkøling.
Ingredienser
Til bunden
- 300 gram smør ** Stuetemperatur
- 250 gram sukker
- 450 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Til karamellen
- 200 gram smør
- 120 gram sukker
- 3 spsk sirup ** Alm sirup er fint, både mørk og lys kan bruges
- 1 ds kondenseret mælk
- 3 spsk espresso kaffe ** Jeg brugte 2 shots fra Nespresso maskinen men alm. kaffe eller Nescafe er sikkert også fint, så længe det er stærkt.
Til toppen
- 80 gram mørk chokolade
- 80 gram mælkechokolade
Det skal du bruge
- 1 form 25x30 cm ** Tænd ovnen på 180 grader. Smør formen og dæk den med bagepapir.
Sådan gør du
Til bunden
-
Pisk smør og sukker med en håndmikser eller i en køkkenmaskine til det er tykt og farven er blegnet.
-
Si mel og bagepulver i og rør rundt til det er blandet godt sammen.
-
Pres blandingen ned i formen. Jeg bruger altid fingrene til at presse det helt sammen så det er jævnt fordelt og forholdsvist hårdt presset.
-
Bag bunden i ovnen i 20-25 minutter til den er let gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt ned.
Til karamellen
-
Smelt kondenseret mælk, sukker, smør og sirup sammen i en lille gryde.
-
Bring blandingen til kogepunktet og rør konstant rundt i gryden for at undgå at det brænder på. Lad det koge i ca. 5 minutter til karamelmassen er tyknet.
-
Tilsæt kaffen og lad massen koge i yderligere 10 minutter til den igen er tyknet. Smag til og tilsæt evt. mere kaffe alt efter hvor kraftig du vil have den skal være.
-
Hæld massen på den helt afkølede bund og vip formen rundt, så karamellen fordeler sig jævnt. Sæt på køl indtil karamellen er stivnet.
Til toppen
-
Hak din chokolade i mindre stykker.
-
Smelt chokoladen over vandbad.
-
Hæld den flydende chokolade over den helt afkølede karamel og stil herefter på køl igen.
Til sidst
-
Når chokoladen er helt afkølet kan du skære din Slice ud. Opbevar på køl i lufttæt beholder.
4 kommentarer
mathilde bech
Totalt et hit her i Århus! Virkelig lækker – og overraskende nem at lave. Kan se lidt uoverskuelig ud, men er jo genial fordi den er delt i tre (nemme)dele. Man kan bage den over en hel dag uden stres. Og så holder den sig super godt i køleren og bliver bare bedre for hver dag der går – og også mindre. Jeg kom dog til at bage bunden i lidt for lille form, hvilket gjorde at den blev lidt for tyk. Så hellere lidt for stor form, tænker jeg. Men kæmpe anbefaling herfra!
Katrine
Hvor dejligt den også fungerede i Aarhus:) Nu har du jo også selv været med til at teste andre versioner, så din mening er vigtig når nu du ikke var der til at give grønt lys for den endelige version! Men ja, det er uhyggeligt så hurtigt den forsvinder!
Louise
Min bund blev nærmest småkage agtig hvilket var lidt skuffende 🙁 Ved ikke lige hvad jeg har gjort galt
Katrine
Kære Louise
Faktisk tror jeg ikke du har gjort noget galt. Bunden skal være småkageagtig – jeg skriver også, at den er som short bread, som er en klassisk engelsk småkage. Jeg vil sørge for, at det bliver tydligere, hvad man kan forvente. Men ja, hvis du havde forventet en blødere, mere kageagtig bund, så kan jeg godt forstå din forvirring / skuffelse. Håber alligevel at du endte med at nyde din slice.
De bedste hilsner, Katrine