Popcorn Caramel Kugler
No-bake

Karameliserede Popcorn Kugler

Popcorn + Karamel = Yum Yum

“Okay, (sagde hun med munden fuld af knasende, klistrede popcorn). Jeg VED godt jeg sagde jeg ikke ville bage noget de næste 3-5 dage. Men der er altså også noget der hedder madspild, ik? Og hvis ikke jeg havde lavet dem her så havde jeg bare smidt en hel halv dåse kondenseret mælk ud. Det gør man da ikke!? Og måske havde jeg også smidt mine popcorn ud?” (nok ikke, men alligevel…)Popcorn Karamel Kugler, nemme at lave, no bake

Vildt nemme!

Eller også så havde jeg lige 20 minutter og det virkede UMULIGT at pakke en kasse mere. Og så lavede jeg dem her i stedet og havde lidt kvali-tid med mig selv. Og prøv lige og hør’!  De smager simpel hen skønt! Super hurtige at lave, vildt nemme og så selvfølgelig vanvittigt lækre, hvis man som udgangspunkt elsker popcorn og karamel.

Indrømmet, man bliver fedtet af dem. Og de sidder ikke sådan helt sammen, der falder en del popcorn-krummer af, når man spiser dem. MEN DET ER LIGE MEGET! Brug en tallerken, læn dig tilbage, tænd for fjerneren og NYD dem. For du spiser ikke kun en enkelt. Det kan jeg love dig.

Popcorn Karamel Kugler, nemme og hurtige at lave, no bake

Den opskrift jeg tog udgangspunkt i (du kan finde den her   ) beskrev, hvordan man med stege/smør-spray på fingrene, kan forme sine popcorn-kugler med de bare hænder. Jeg forsøgte, men det var simpel hen for fedtet og besværligt for mig. Måske du kan. I stedet brugte jeg en ske, og fyldte hullerne op i en muffinform i stedet. Det fungerede fint. Jeg pressede dem lidt sammen med skeen bagefter og således fik jeg 12 ud af opskriften.
Du kan godt lave flere. Jeg efterlod bare lidt popcorn-karamel-masse nede i skålen, som vi hurtigt fik ædt, imens vi ventede på at dem i formene kølede ned. Typisk.

Her kommer opskriften.

popcorn caramel kugler, nemmme at lave, no bake

Karamelliserede Popcorn Kugler

Hvis du elsker popcorn og karamel, så går du ikke galt i byen med denne opskrift. De er super nemme og hurtige at lave, og så skal de ikke bages. Giv dem bare 30-45 minutter på køkkenbordet til nedkøling, før du sætter tænderne i dem. Hvis altså du kan vente så længe!

Ret Snack
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 12 stk i muffin str.

Ingredienser

 • 25 gram smør
 • 170 gram brun farin
 • 85 gram sirup Jeg brugte almindelig lys bagesirup. Alt kan bruges.
 • 5 spsk kondenseret mælk
 • 0,5 tsk havsalt
 • 1 pose mikroovnspopcorn / 75 gram

Sådan gør du

 1. Find din muffinform frem. Min er af silicone og jeg behøvede ikke engang at smøre den. Hvis du hellere vil forme dine popcorn kugler med fingrene ( det lykkedes ikke for mig) så find en bageplade og beklæd den med bagepapir.

 2. Pop dine popcorn i microovnen. Eller hvis du er oldschool så pop ca. 75 gram i en gryde.

 3. I en kasserolle smelter du nu smør, brun farin, og sirup. 

 4. Ved kogepunktet tilføjer du den kondenserede mælk og lader massen koge i yderligere 5 minutter.

 5. Tag gryden af varmen og rør halvdelen af dit salt i.

 6. Miks nu popcornene med karamelmassen i en stor skål.

 7. Lad blandningen stå i 2-3 minutter og form den herefter i din ønskede størrelse. Strø med resten af saltet. 

  Hvis du prøver at bruge fingrene, så brug bagespray, så massen ikke klistrer for meget. Og sørg for at det ikke er for varmt!

 8. Lad kugler køle helt ned på køkkenbordet og spis herefter! Skulle der være nogle tilbage, så opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.