Lynhurtige Banan Muffins
De her Banan Muffins smager så dejligt og udgør den perfekte eftermiddagssnack til baby, men de er også perfekte i madpakken til storebror eller søster – eller til at tage med på tur. Jeg har faktisk puttet lidt sukker i (også lidt for min egen skyld;)) men du kan sagtens lave dem uden, ved at tilsætte en ekstra halv banan.
**indlægget indeholder affiliate links**
Det er så nemt at lave Banan Muffins!
Du kan nærmest lave disse banan muffins med lukkede øjne eller i hvert fald selv om du nærmest ikke orker og er mega træt. Det hele skal bare op i en skål og blandes med en gaffel. Og så i ovnen. Og vupti – så har du nogle skønne små hapsere, som vil forsvinde i en lynende fart!
Jeg har allerede spist en i skrivende stund, selv om den var lidt for varm og den levede op til alle mine forventninger, MUMS!
Glutenfri – hvis du ønsker det
Der er ikke noget mel i disse Banan Muffins, kun havregryn, hvilket gør dem glutenfri, hvis du vel at mærke bruger glutenfri havregryn.
Hvornår kan baby spise dem?
I princippet kan baby spise disse banan muffins fra 6 måneder, hvis mund- og håndmotorikken i øvrigt kan følge med. Dog vil du måske udelade sukkeret og blot tilsætte 1/2 banan mere. Der er en 1/4 tsk kanel i dejen som du kan udelade, men baby må gerne få små mængder af kanel (ca. 1/4 tsk om ugen) og da du også selv kommer til at spise et par stykker (ja, det gør du!) så skulle der ikke være nogle problemer der:) Alternativt kan du vælge at bruge ægte kanel, som baby må få højere mængder af. Ægte kanel har betydeligt mindre kumarin, som er det der ikke er så godt i for store mængder. Du kan købe ægte kanel lige her.
Derudover er der vanille ekstrakt i opskriften på banan muffins. Det kan godt udelades men er generelt en lækker smagsgiver i bagværk.
Det samme gør sig gældende for Agavesirup – du kan udelade det, men det er lækkert i bagværk og kan også købes HER i Helsebiksen.
De her banan muffins er perfekte til BLW (baby led weaning) fordi baby så nemt kan sidde med dem selv.
Nå, lad os gå videre til den ultra nemme opskrift, så du kan komme i gang:)
Banan Muffins
Ultranemme Banan Muffins, som du kan lave lynhurtigt. Bland alle ingredienserne med en gaffel, bag i 20 minutter, køl ned og SPIS! Kan serveres for babyer over 6 måneder og alle andre, der er glade for en hurtig, lækker, og rimelig sund muffin:)
Ingredienser
- 1 stk overmoden banan **(evt. 1/2 mere hvis du udelader sirup og sukker)
- 2 spsk smeltet smør **smelt evt i mikroen i 20 sekunder
- 1 stk æg
- 1 spsk brun farin (kan udelades)
- 1 spsk agavesirup eller anden sirup (kan udelades)
- 1/2 tsk vanille ekstrakt (kan udelades)
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk stødt kanel
- 2,5 dl havregryn
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Spray en muffinform med fedtstof eller smør den ind i smør/olie. Eller brug papir muffinforme.
-
Mos bananen i en skål og bland resten af ingredienserne i med en gaffel.
-
Brug en ske til at fordele dejen i muffinformene, sæt i ovnen og bag i ca 20 minutter.
-
Lad dine banan muffins sidde og køle ned i formen i 5 minutter hvorefter du sætter dem på en bagerist og lader dem køle yderligere ned.
-
Opbevar i stuetemperatur i en lufttæt beholder.
Hvis du kunne lide denne opskrift, kunne du måske også være interesseret i dette sunde bananbrød
eller de her blomkål muffins.
Følg mig i øvrigt endelig på NelliesBabyBites og vær opdateret hver gang jeg lægger nye opskrifter ind på bloggen:)