Omvendt Banankage / Upside Down Banankage
Omvendt banankage; endnu en skøn opskrift med bananer!
Undskyld!!! – hvis du ikke er fan af bananer! For her kommer endnu en opskrift på vidunderligt bananbagværk. Denne gang har jeg begivet mig ud i en Omvendt Banankage, eller en Upside Down Banankage, som den også kan kaldes på godt engelsk! Kagen er nem at lave (selvfølgelig!) og den kræver ikke særlige ingredienser udover de sædvanlige basisting, som du sikkert allerede har på lager. Den minder lidt om min omvendte æblekage og har en ligeså lækker karamelliseret top, som du kun kan elske, hvis du er til snaskede kager.
Til dessert eller bare almindelig smovsekage
Sådan en omvendt banankage kan faktisk fungere ret fint til dessert, da du kan servere den lun med en kugle vanilleis på toppen. Men den kan ligeså vel ædes afkølet i sin rene form til eftermiddagsteen, eller på ethvert andet tidspunkt hvor dit kagebehov måtte opstå. Jeg har f.eks. spist i nærheden af 3 stykker her til morgen, imens jeg terpede noget om børns tidlige sprogtilegnelse. Jeg spiste måske lidt ekstra, da jeg med gru erkendte at Nellie på 19 måneder FORTSAT ikke siger meget andet end diverse variationer af “ba?”, “BAH!”, “baaaaaa” og “BABA!!” endnu. Hun må lige komme lidt ind i kampen, hvis jeg skal tro på eksperterne! Måske jeg alligevel skulle have deltaget i vuggestuens kursus om forældres stimulering af barnets sprog?
Nem og hurtig at lave
Omvendt Banankage er hurtig at lave og kræver ikke de vilde bagekulinariske evner. Der hvor det kan gå galt er, hvis du ikke kan vende den om når den har bagt. Derfor er det vigtigt, at du for det første sørger for at smøre din form med et gavmildt lag smør. Dernæst at du ikke skærer dine bananskiver alt for tynde. 0,5 cm er passende, men ikke tyndere end det for så kan de finde på at hænge i formen, når du vender den om. Derudover er det piece of cake at røre dejen sammen. Det forklarer jeg mere om i selve opskriften.
Jeg har fundet inspiration i denne opskrift men lavet en anelse om i den, da jeg ikke havde alle ingredienserne. Dog kan du danne dig et hurtigt overblik over hvordan kagen laves, ved at se videoen🙂
Skal det være sundere? Så tjek mit bananbrød ud – det er der mange der gør dagligt:)
Omvendt Banankage / Upside Down Banankage
En lækker, snasket banankage som er nem og hurtig at lave.
Ingredienser
Til den omvendte topping
- 55 gram smeltet smør
- 70 gram brun farin
- 1/2 tsk kanel
- 2 stk medium bananer i skiver på 0,5 cm
Til selve kagen
- 110 gram blødt smør
- 100 gram sukker
- 1 stk æg
- 1 tsk vanille aroma (kan udelades hvis ikke du har det)
- 2 dl mælk (eller yoghurt eller kærnemælk)
- 2 stk modne bananer, moste
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 180 gram hvedemel
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft og smør en form på ca. 18 x 28 cm.
-
Hæld det smeltede smør, brun farin og kanel direkte ned i formen, bland det sammen og fordel ligeligt så hele fladen er dækket.
-
Fordel de udskårne bananstykker ovenpå sukkerlaget så bunden er dækket. Stil formen til side.
Lav kagedejen
-
Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt herefter æg, vanillearoma, mælk og de moste bananer. Rør godt sammen igen.
-
I en anden skål blander du melet med bagepulver, natron og salt.
-
Vend det tørre med det våde til det akkurat er blandet sammen.
-
Hæld kagedejen op i formen og bag i 30-35 minutter.
-
Når kagen er færdig løsner du siderne ved at køre en spisekniv eller lignende rundt i kanterne. Vend herefter den varme kage direkte ud af formen.
-
Spis lun med en klat vanilleis eller afkølet til eftermiddagskaffen. Opbevares på køl i en lufttæt beholder.
2 kommentarer
Restaurant Fredericia
Tak for en skøn opskrift! 🙂
Katrine
Tak for ordene! Er glad for du kunne lide den:)