pizza muffins, nemt, babymad, frokost, madpakke, blw, hurtigt, lækkert, babymad
Baby Slices,  Bagværk

Pizza Muffins

Lav disse lækre Pizza Muffins og server dem for baby og resten af familien når sulten melder sig i løbet af dagen.
Indlægget indeholder  en reklame.

Det vrimler med muffins på bloggen i alskens variationer og de her Pizza Muffins er så det nyeste skud på stammen.

Hvorfor så mange muffins?

Jo, der er især een overdøvende og fremragende grund til alle de her muffins: DET ER NEMT! Man skal ikke ælte, man skal ikke røre i en evighed, man skal ikke temperere, man skal dårligt tænke, for det hele skal som regel bare blandes sammen, op i formene, ind i ovnen og så spises. Og så smager de altid godt og kommer i sådan en fin indpakning, som man bare MÅ sætte tænderne i.

Hvorfor så Pizza Muffins? 

pizza muffins, babymad, blw, nemt, madpakke, snack, mellemmåltid, baby, muffins, lækkertHelt ærligt, hvem kan ikke lide pizza? Det er i hvert fald de færreste, tror jeg. Herhjemme fortærer vi en del pizza (Kiwi-mand er ejer af KBH’s bedste pizzabikse; Behov og BehovTG – jeg lyver ikke – jeg ville stadig synes det, hvis ikke jeg var personligt involveret i det!). Nå, men man kan jo for det første ikke æde pizza hele tiden (altså, det bør man i hvert fald ikke) og for det andet er det jo en hele vidensskab, hvordan man laver den perfekte dej, den perfekte tomatsovs og opnår den perfekte sprødhed.

DET HAR JEG IKKE TID TIL OG JEG GIDER FAKTISK HELLER IKKE!!! Derfor disse Pizza Muffins. De er så også en del sundere end en standard pizza, tænker jeg, i forhold til ost, olie og den slags.

Hvem er det, der skal spise de der Pizza Muffins?pizza muffins, muffins, babymad, tumlinge, madpakke, snack, mellemmåltid

Alle? Pizza Muffins er perfekte i madpakken, perfekte til mellemåltidet eller på  frokosttallerkenen. Konsistensen er let, fluffy og samtidig saftig på grund af de små stykker søde cocktailtomater, der ligger og putter sig inde i dejen. Alt afhængig af babys hånd- og mundmotorik, vil de her Pizza Muffins kunne serveres fra 6 måneders alderen i forhold til indholdssiden. JEG fik selv kværnet et par stykker (eller 3) i træk og var seriøst godt tilfreds med resultatet. Nellie (10,5 måned) var vild med dem og Lucca på 10,5 ÅR var også yderst tilfreds med mors Pizza Muffins. Pizza-Kiwi-manden nåede aldrig at smage dem før de var væk, men jeg VED at han havde godkendt dem:)

De her Pizza Muffins er perfekte til BLW (baby led weaning) fordi baby så nemt kan sidde med dem selv.

Jeg er i øvrigt blevet inspireret af denne opskrift.

Nu vi er ved muffins så se lige de her andre lækre opskrifter jeg har:

Lynhurtige bananmuffins

Kryddermuffins

Blomkål Muffins

Ægge – Banan Muffins

Banan – Chokolade Muffins (det er nærmest den vigtigste opskrift for den er kun til dig når alle andre sover eller er på arbejde;))

[mc4wp_form id=”573″]

Pizza Muffins

Lav de her vildt velsmagende pizzamuffins men slip for besværet med æltning og andre pizza-teknikaliteter. Kan serveres fra 6 måneder til 100 år. Eller mere;)

Ret Baby Guf, frokost, mellemmåltid, Snack
Køkken babymad, Vegetarisk
Keyword baby, frokost, hurtigt, madpakke, muffin, nemt, pizza, tumlinge
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 muffins

Ingredienser

  • 150 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk tørret oregano
  • 125 ml mælk **hvis dit barn er under 9 måneder og du ikke vil blande komælk i opskriften kan du godt bruge MME
  • 1 stk æg
  • 30 ml rapsolie (eller anden olie hvis du foretrækker det)
  • 1,5 spsk tomatpure
  • 1 fed knust hvidløg
  • 12 stk cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1 lille håndfuld revet mozzarella til at drysse ovenpå.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  2. Smør eller spray en muffinform. Du kan sikkert også bruge papirforme. 

  3. I en stor skål blander du det tørre; hvedemel, bagepulver og oregano.

  4. I en anden skål rører du æg, tomatpure, mælk, olie og hvidløg sammen.

  5. Vend nu forsigtigt det våde med det tørre så det akkurat er blandet i en jævn dej.

  6. Vend til sidst cherrytomaterne i dejen.

  7. Fordel dejen i de seks forme og drys mozzarella udover hver muffin.

  8. Bag i ca. 20-25 minutter til de er godt hævet op, farven er mørk og muffins'ne føles faste.

  9. Køl ned og spis.

Opskriftsnoter

Opbevares på køl i en lufttæt beholder i 3-4 dage. Kan fryses i almindelige fryseposer.

TIP

I den oprindelige opskrift er der også hakket grønkål i. En perfekt måde, at snige en vidunderlig superfood ind i maden på;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.