Rice Krispie bar
Lækkert, sprødt og sødt til madpakken
// Rice Krispie i madpakken, dryppet med chokolade. What’s not to like?
Her kommer opskriften på en form for muslibar med Rice Krispie, som både kan bruges i madpakken, til eftermiddagskaffen, eller bare når du lige har brug for et hurtigt skud knasende lækkerhed, morgen, middag eller aften. Det har jeg ret ofte.
Det ville være den rene løgn at påstå, at Rice Krispie baren er sund. Det er den ikke. Men det er vi heldigvis forholdsvis ligeglade med;) Den smager himmelsk, er nem at lave og så skal den slet ikke i ovnen hvilket gør den ret børnvenlig som opskrift. Jeg lavede den med Lucca som er 9 og det gik så fint. Eller nej ok, jeg lavede den selv og Lucca slikkede skeer og skåle rene. Men hun KUNNE godt have været med. Hvis hun altså havde gidet. Nå, men hun gider i hvert fald godt at spise dem nu hvor de er færdige. Og i følge hende, var det OS der lavede dem. Det er vel også en form for kvalitetsstempling.
Rice Krispie Bar
Ingredienser
- 255 gram Havregryn
- 200 gram Rice Krispies
- 85 gram Kokosmel
- 1 spsk Chiafrø
- 55 gram Hakkede, ristede mandler Jeg brugte letsaltede, ristede mandler men helt almindelige mandler vil være fine også
- 170 gram Rosiner, tørrede tranebør eller blåbær
- 85 gram Smør
- 1 ds Kondenseret mælk
- 1 tsk Vanilleekstrakt
- 80 gram Mørk chokolade, smeltet
Sådan gør du
-
Smør en bageform på ca 25x30 cm og dæk den med bagepapir. Bagepapiret skal komme godt op over kanterne, så du senere kan få lirket det hele ud uden at noget knækker.
-
Find en STOR skål. Rice Krispies fylder vildt meget og vejer ingenting.
-
Bland alle de tørre ingredienser sammen i skålen
-
I en lille gryde smelter du smør, kondenseret mælk og vanille ekstrakt over svag varme. Rør rundt i gryden og sørg for det ikke brænder på. Når det hele er smeltet sammen og har en jævn, karamellignende konsistens, tager du gryden af varmen.
-
Hæld din karamel over i skålen med de tørre sager og bland det hele godt og grundigt sammen.
-
Hæld massen over i formen og brug nu fingrene til at mase det ned med, så det bliver så kompakt så muligt. Brug til sidst en grydeske eller lignende til at jævne ud med, så overfladen bliver glat.
-
Stil fadet i køleskabet i minimum 2 timer.
-
Smelt din chokolade over vandbad. Brug en ske og lad chokoladen dryppe ud over den nedkølede masse i formen. Jo mere smeltet chokoladen er, jo nemmere er det at dekorere.
-
Når chokoladen er stivnet, tager du herligheden ud af formen og skærer den ud i den størrelse du nu ønsker dine muslibarer skal være. Opbevar i køleskabet i en lufttæt beholder.
2 kommentarer
Gitte Falk
Hej
Nu har jeg lavet dine lækre Rice Krispie Bar og de smager rigtig godt… men jeg må gøre noget forkert for da jeg skulle til at skære den i mindre stykker… ja så smuldrede den en del, og mine er mere lyse en dine.
Kan det være opvarmning af den kondenserer mælk måske…. hvor lang tid skal den ca. varmes? Og skal den blive meget tyk?
Mvh. Gitte
Katrine
HejGitte
Dejligt, at du synes de smager godt. Men irriterende, at de smuldrer for dig. Jeg kan ikke være helt sikker på, hvad der er gået galt, men umiddelbart tænker jeg, at du ikke har fået nedkølet dejen nok, inden du skar i den? Det er i køleskabet, den sætter sig og stivner. Alternativt har du måske ikke presset den helt nok sammen, sådan så den bliver for løs, når den skal skæres?
Ift. den kondenserede mælk, så synes jeg ikke den bliver meget tyk. Jeg tror jeg har opvarmet den i ca. 10 minutter.
Jeg håber, det var svar nok og ønsker dig held og lykke med bagningen
Bedste hilsner
Katrine