Skønne frugtmuffins med æble og pære
Hvad skal man lave?
Hvis man er lige ved at løbe tør for aktiviteter pga. den altoverskyggende corona-situation – ja, så kan man jo altid bage. Og heldigvis er mulighederne jo uendelige; se bare disse lækre frugtmuffins!
… I al beskedenhed må jeg meddele, at de her muffins var nogle skønne nogle af slagsen.
Brug dine halvgamle frugter
Det er oplagt at bage med frugt, som selvfølgelig ikke er dårligt, men som heller ikke er helt frisk og sprødt længere. Du ved, den frugt der bliver ved med at ligge i frugtskålen, for til sidst at blive smidt i skraldespanden fordi den bliver for trist. I bagværk gør lige præcis den slags frugt sig fremragende fordi den er ekstra sød og samtidig gør den manglende sprødhed ingenting, når den er pakket ind i kage! Frugtmuffins er derfor geniale, når man vil reducere madspild OG elsker kage;)
Jeg brugte æbler og pærer i denne omgang men som sagt, – du kan bruge hvad som helst. Også tørret frugt; abrikoser eller rosiner kan også sagtens fyldes i dejen. Du kan også bruge dine yoghurtrester, skulle du have det. Jeg havde f.eks. lidt frugtyoghurt og en rest skyr og blandede begge dele i dejen. Det fungerede helt fint.
Skal det være sundere end frugtmuffins?
Hvis du synes at de her muffins bliver for usunde på trods af deres (falske) sundt klingende navn, så prøv at kigge på den her sukkerfrie opskrift på bananmuffins eller hvad med de her kryddermuffins?
I de her coronatider burde jeg skrue lidt (LØGN – meget!) ned for sukkerindtaget og følge nogle af mine eller andres sundere opskrifter. Ellers er der da godt nok risiko for, at det hurtigt sætter sig solidt på sidebenene. Men altså helt ærligt – hvis ikke man må gå lidt amok NU – hvornår er det så egentligt passende?? For det bliver sgu da en anelse ensformigt at sidde indenfor dag ind og dag ud og lege de samme 4 forskellige lege med den lille imens den store skal instrueres i diverse kedelige opgaver på Matematikfessor, Aula, Meebook, Historiefaget og hvad ved jeg. SERIØST! Det kalder på kage, og hygge (og vin).
Uanset hvad du gør, så ønsker jeg dig en dejlig dag og glædelig kagebagning! Og pas på dig selv og din familie:)
Frugtmuffins
Frugtmuffins med æble og pære. Lækre, luftige og nemme.
Ingredienser
- 12 stk papirbageforme - som stikkes ned i en fast muffinform
- 250 gram frugt Her har jeg brugt æbler og pærer men alt kan bruges!
- 2 spsk citronsaft Kan undlades men er godt at vende visse frugttyper i, eksempelvis æbler.
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 0,5 tsk natron
- 1 stk æg
- 125 gram sukker
- 1,5 tsk vaniljesukker Kan udelades eller erstattes med 1 tsk. vaniljearoma
- 3/4 dl vegetabilsk olie
- 2,5 dl yoghurt Eller skyr. Eller begge dele.
Sådan gør du
-
Forvarm ovnen til 160 grader varmluft og læg papirbageformene i muffinformen.
-
Forbered frugten. Vask, skræl og skær ud i små tern. Vend evt. æbler eller lignende i citronsaft.
-
Bland mel med bagepulver og natron i en mellemstor skål.
-
Pisk ægget sammen og rør det i melblandingen sammen med sukker, vaniljesukker, olie, yoghurt og frugttern.
-
Fyld dejen i formene.
-
Bages midt i ovnen i ca 30 minutter. Lad muffinsene hvile i formen i 5 minutter før de tages ud og afkøles helt på en rist.
-
Opbevar i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur i op til 3-4 dage.