
Sprøde butterdejsstænger
Der er noget evigt lækkert over butterdej, og de her sprøde butterdejsstænger kan du hurtigt lave så baby også kan få del i nydelsen. Du kan både lave dem som en lækker ostesnack men hvis de skal være mere “kage”agtige kan du vælge at lave dem med en sød æblepure eller en hvilken som helst anden frugtsmag.
Det er ikke den sundeste snack, men jeg synes de fungerer godt som et lækkert mellemmåltid eller i madpakken til storesøster eller storebror.
Du kan selvfølgelig vælge selv at lave din butterdej men hele pointen er jo at det skal være NEMT og derfor køber jeg min butterdej færdiglavet. Jeg havde også købt pestoen og osten havde jeg allerede i køleskabet.
Hvornår må min baby få de her butterdejsstænger?
Tja, jeg giver dem til Nellie, som nu er 10 måneder. De er nemme at holde på og butterdejen er jo sprød, men bliver blød så snart den kommer ind i munden. Jeg vil mene, at du kan give de her sprøde butterdejsstænger fra 8 måneders alderen alt efter babys fin- og mundmotorik.
De her butterdejsstænger er perfekte til BLW (baby led weaning) netop fordi baby så nemt kan sidde med dem selv.
Er du ude efter flere snacks eller ideer til mellemmåltidet? Så kig på de her små kødtærter med butterdej, de her quinoahapsere, eller de ultra nemme tørrede æbleringe . Du kan også gå i gang med de her lækre Blåbær-banan småkager
//Dette indlæg indeholder affiliate links//
[mc4wp_form id=”573″]
Sprøde butterdejsstænger
Lav lækre, sprøde butterdejsstænger og giv dem lige den smag du har lyst til. Perfekte til BLW, madpakken og som mellemmåltid / snack.
Ingredienser
- 1/2 rulle butterdej
- 2 spsk smøreost
- 2 spsk pesto
- 1 stk æg til pensling
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
-
Beklæd en bageplade med bagepapir
-
Åbn rullen med butterdej, fold dejen ud og halver den på midten. Put den ene halvdel tilbage i indpakningen og gem den til en anden god gang:)
-
Smør dejen med smøreost og derefter pesto.
-
Skær dejen over igen, så du nu har 2 rektangler.
-
Skær nu små stænger (ca 1,5 cm) ud af de to rektangler. (Du skal skære dem på den korte side) Du kan få ca. 14-16 stænger ud af de to stykker dej.
-
Sno stængerne og læg dem på bagepladen.
-
Pensl med et omrørt æg.
-
Bag i ca 12-15 minutter. De skal have fået en let gylden farve over det hele og være nogenlunde faste i konsistensen.
-
Afkøl lidt og server.
-
Opbevar i en lufttæt beholder i stuetemperatur i et par dage. Dog er de sprødest på selve dagen:)
Opskriftsnoter
Du kan variere fyldet i en uendelighed. Brug f.eks æblemos i stedet for ost og pesto.
Relateret
Du vil muligvis også synes om

Pizza Muffins
14. maj 2018
Sunde pandekager til baby: Ærtepandekager
27. februar 2018