Sprøde majspandekager
Hej med jer!
Så er der lidt gang i den igen herhjemme fra snot-land! Nellie er langt om længe sendt i dagpleje efter en ordentlig omgang snot, host og klynken i dagevis. Den har stået lidt på survival-mode, men een af dagene fik jeg dog lavet de her vidunderlige sprøde majspandekager, som plejer at hitte. Nellie spiste lidt (hun plejer at rå-æde dem) og Lucca og jeg spiste en masse. De smager nemlig SÅ godt! Majspandekager er – ligesom alle de andre små pandekager – super nemme at lave. De er også vildt billige og som regel behøver jeg ikke at handle, når jeg skal majspandekager, fordi vi stort set altid har en dåse majs stående i skabet.
Majs er ret svære for små babymaver at fordøje (de kommer ofte ud hele i den anden ende) så de her majspandekager skal ikke ses som et vildt grøntsagsboost men nærmere som en lækker variation i madlavningen. Samtidig er majspandekager – eller Sweet Corn Fritters – som de hedder i New Zealand, skønne for ALLE at spise. De fungerer godt til frokost med grøntsager til og er lækre med en karrydressing eller bare ketchup til. Hvis du alligevel vil hjælpe fordøjelsen lidt på vej, kan du med fordel blende majskernerne inden du putter dem i dejen. De her majspandekager er perfekte til BLW (baby led weaning) fordi baby så nemt kan sidde med dem selv.
Hvis du – ligesom jeg – er vild med pandekager, så prøv også at tjekke de her ærtepandekager
ud, eller hvis du virkelig vil spæde op med grøntsager, så prøv de her sunde, glutenfri grøntsagspandekager.
Sprøde Majspandekager
Lækre, buttede, sprøde pandekager med majs. Kan spises af alle og fungerer super godt til frokost.
Ingredienser
- 1 dl hvedemel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 spsk finthakket løg eller forårsløg
- 1 stk æg
- 1 dl mælk
- 140 g drænede dåsemajs **Svarer til en lille dåse
- fedtstof til stegning
Sådan gør du
-
Bland mel og bagepulver i en mellemstor skål
-
Pisk ægget og mælken ud i melblandingen indtil dejen er jævn
-
Bland løg og majskerner i dejen.
-
Varm en middelvarm pande op med dit foretrukne fedtstof og læg spiseskefulde af dejen på panden, så du får små runde pandekager. Steg på begge sider, til pandekagerne er gyldne.
-
Server med en salat eller små grøntsagshapsere. Til de voksne er det rigtig lækkert, at dyppe pandekagerne i sød chilisauce - enten i ren form eller blandet med lidt creme fraiche.
Du kan sagtens gemme de her majspandekager i køleskabet og de holder sig faktisk helt fint i 2-3 dage.
Må baby spise majs?
Svaret er ja – du må gerne servere majs, såfremt babys hånd- og mundmotorik er til det.
Men fordi majs er svære at fordøje for tarmsystemet, skal man ikke regne med, at alle næringsstofferne optages. Derfor serverer jeg gerne de her majspandekager med andre grøntsager. Derudover er variation jo altid et nøgleord. Hvis baby elsker majs (hvem gør nærmest ikke det?), så kan det jo i sig selv være en god grund ift madglæde og den gode måltidssituation.