Sunde baby blåbær - banan småkager / BLW / Baby Led Weaning / uden sukker og mel
Baby Slices

Sunde blåbær – banan småkager. Og noget om at sove igennem.

Blåbær - Banan Småkager / Baby Mad / Sunde / uden sukker og mel / Nemme at lave / hurtige / BLW / Baby Led Weaning

Har lige klasket de her sunde blåbær – banan småkager sammen til Nellie. Og jeg har også allerede prøvesmagt dem selv om de stadig står og køler ned. Er kun en anelse brændt i ganen nu. MEN de smager godt! Når hun vågner fra morgenluren, vil de straks blive afprøvet og forhåbentlig godkendt!

Jeg kan i øvrigt berette her fra det forholdsvis begivenhedsløse Mor-land, at vi i nat – FOR FØRSTE GANG – sov igennem. ALLE SAMMEN! Se, dét var seriøst månedens – nej, årets begivenhed. Ej ok, der var også lige dengang da Nellie kom til verden for 9 måneder siden, men I ved hvad jeg mener.

Hvordan fik vi hende til at sove hele natten?

Spørger du måske hvis du – som jeg var, er ved at blive en smule (sk)ør og brugt af alle de nætter med afbrudt søvn, klatamning og hold i nakke og ryg af umulige sovepositioner med baby i sengen…

Blåbær - Banan Småkager til baby / BLW / Baby Led Weaning /sunde / nemme / baby mad
Også perfekte til en tur i klapvognen:)

strong>Vi tog kampen! Eller det vil sige, faren kom på banen, og tog one for the team. I en uge rykkede den hårdt prøvede mor her ud af soveværelset og lod far tage sig af baby.

Ingen mælk om natten!

Nellie fik pludselig ikke noget mælk hele natten, men det viste sig, at det faktisk heller ikke var dét, der var hendes store behov. Det var mere bare noget med MOAR. Og efter 3 nætters HARD CORE gråd og en far, der gjorde sit aller bedste for at trøste (og en mor der lå i værelset ved siden af og også var HELT vågen) – blev intervallerne mellem skrålene længere. Og i nat skete det så.

Succes!

Nellie blev i sin seng hele natten og SOV. Lige indtil kl. 5.30. Og selv om det måske nok er tidligt, så er det godt nok for mig. Måske det var en engangsfornøjelse, men nu er det dokumenteret her, så jeg fremover selv kan gå ind og læse hvordan jeg engang havde en hel nat med søvn :-

Update 3 måneder senere – det gik – og så gik det ikke mere. Læs mere om det ovre på min anden blog hvor jeg med bekymring beskriver en genåbning af nat-buffeten.

Det skal da fejres med blåbær – banan småkager!Blåbær - Banan småkager til baby / BLW / Baby Led Weaning / uden sukker og mel / nemme at lave

Og selv om der ikke er noget sukker i, så smager de godt! Selv for mig, som har oparbejdet et voldsomt dagligt sukkerforbrug. Og selv om du er træt, fordi du ikke har turde tage kampen endnu, så kan du godt overskue at lave dem her. Det er nemt, det lover jeg. Så kom bare i gang.

 

 

Hvor gammel skal baby være?

I forhold til ingredienser kan baby få de her fra 6 måneder, men man skal selvfølgelig lige vurdere, om ens baby er klar til at sidde med dem selv. Småkagerne er ret bløde i konsistensen og smuldrer derfor let, hvilket er en fordel. Nellie er 9 måneder og har ingen problemer med dem.

Skal det være endnu nemmere?

Hvis det skal være ENDNU nemmere, så kan du også lave de her banan baby cookies eller de ultra populære Arme Baby Banan RIddere.


Blåbær - Banan Småkager

En lækker - og hurtig - snack til baby. Blåbær - Banan Småkager er nemme at lave, sunde og også mættende pga havregrynene. 

Ret Baby Guf
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Nedkøles 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 15 stk

Ingredienser

 • 100 gram havregryn
 • 30 gram kokosmel
 • 15 gram smør (smeltet)
 • 1 stk banan (moset)
 • 1 håndfuld blåbær (gerne optøet fra frost)
 • 1 stk æg

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

 2. Klargør en bageplade med bagepapir

 3. Mos bananen i en skål og bland herefter resten af ingredienserne i. Rør grundigt sammen.

 4. Med en spiseske som mål, laver du små kugler af dejen i håndfladerne. Flad ud så de er ca 1-1,5 cm tykke. Læg på bagepladen.

 5. Bag dine småkager i ca 10 minutter til de er lidt gyldne i siderne. De kan godt være lidt bløde stadig når du tager dem ud men bliver fastere når de er nedkølet. (Dog bliver de aldrig hårde - det er det der gør dem egnet til baby;)

 6. Server når de ikke længere er for varme:)

 7. Opbevar i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

hagesmæk /blw/ baby led weaning / mindresnaks
De har de fineste forklæder og hagesmække hos Abeunger<3

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.