Tørrede æbleringe – nemmeste snack i verden
I stedet for at købe dine tørrede æbleringe (okay, måske du ikke kunne finde på det, men det kunne jeg…), så lav dem selv!
(indeholder affiliate link)
Snacken der kun kræver een eneste ingrediens
…Og det er – selvsagt – et æble. Det smarte er, at du kan bruge et af de der halvkedelige, rynkede æbler fra skålen, som du måske alligevel havde endt med at smide ud. Et mandolinjern er megasmart at bruge, for at lave helt tynde skiver, men en kniv kan også bruges. Jeg er vildt glad for mit, har haft det i årevis og bruger det rigtig ofte i madlavningen. Du kan eksempelvis købe et mandolinjern HER. Og når skiverne er skåret, kan du jo vælge at gå helt crazy med et drys kanel, sukker, chili eller lakrids! Men du kan også lade helt være og så bare lave dem i deres rene form, som smager dejligt.
Hvornår kan baby spise tørrede æbleringe?
Det kommer helt an på din babys evne til at tygge og sluge maden. Alt efter hvor meget du giver dine æbleringe i ovnen, kan de svinge fra seje til sprøde i konsistensen. Nellie som netop er blevet 10 måneder, havde ingen problemer med at spise dem og hvis der knækkede for store stykker af, spyttede hun dem ud. Og tog dem ind i munden igen. Og gav lidt til hunden…og tyggede selv videre på samme stykke… Jer, der har hund, ved hvordan det er;) Nå, til sagen: Jeg vil mene, at baby skal være omkring 8 måneder, men hvis du formår at lave de tørrede æbleringe særligt seje i konsistensen, kan baby sikkert være yngre. Mine æbleringe blev i dag mest sprøde, men jeg havde også indstillet mandolinjernet meget tyndt.
I øvrigt ELSKER min datter på 10 de her tørrede æbleringe og jeg er faktisk også selv ret glad for dem, omend de ikke (overhovedet) er kage 😛
Hvis du synes det her var interessant, så tag også lige et kig på de her havregrød chips, eller hvad med de her skønne kanelstegte æblebåde
Tørrede æbleringe
Den nemmeste snack nogensinde. Tørrede æbleringe kræver minimal indsats, ingen ingredienser - udover selve æblet - og alligevel smager de dejligt:) Kan serveres for alle aldre fra 8 måneder+.
Ingredienser
- 1 stk æble (gerne rynket)
- 1 tsk krydderi/smagsgiver. Eksempelvis sukker, chili, lakrids, kanel etc **Valgfrit - du behøver ikke drysse noget på æbleringene
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 90 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir
-
Udhul æblet så kernehuset er helt væk og skær det derefter i tynde skiver
-
Fordel skiverne på bagepladen og drys evt. med din foretrukne smagsgiver.
-
Bag æblerne nederst i ovnen i 1 time. Sluk herefter for ovnen og lad æblerne bage videre på eftervarmen.
-
Spis:)