Hvis du er vild med kage og vild med lakridskonfekt, så stands her. Du har fundet din opskrift. Denne Lakridskonfekt Kage er dejlig nem at lave, den skal ikke bages og så har den en perfekt kombination af sødhed og surhed.
Husk lige at afsætte et par timer til nedkøling.
Smør en form på ca 20X30 cm og dæk den med bagepapir.
Put Mariekiks i en foodprocessor og blend til krummerne er helt fine og små.
Skær lakridskonfekten ud i mindre stykker. Jeg skar de fleste ud i kvarte.
Find en gryde frem og smelt nu smør, brun farin og kondenseret mælk over svag varme. Blandingen skal ikke helt op at koge men sørg for, at sukkeret smelter helt. Det kan du teste ved at smage på det. Det må ikke knase!
Når din blanding er helt smeltet sammen tager du det af varmen, og blander kiks og konfekt oveni.
Hæld hele massen op i formen og brug fingrene til at presse det godt ned med.
Hold enten pause nu og sæt blandingen i køleskabet til du har tid igen eller fortsæt direkte med glasuren.
Riv citronskallen og pres herefter saften ud af den.
Find en mellemstor skål og bland nu flormelis, smør, citronskal og vanille ekstrakt sammen.
Hæld langsomt din citronsaft i glasuren indtil den ønskede konsistens er opnået. Det må ikke være for flydende men heller ikke alt for fast.
Med en dejskraber fordeler du nu jævnt glasuren på kagen og herefter stilles den på køl i mindst 3 timer.
Skær din kage ud og bliv glad i knolden over alle de fine farver :)
Opbevar på køl i en lufttæt beholder.
Besøg Slices.dk for flere lækre opskrifter.