Marengs Kys

Marengs Kys

Lav skønne, fine kys med æggehvider, sukker og citron.

Ret Lækkerier
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 1 bageplade

Ingredienser

  • 75 gram æggehvide
  • 140 gram sukker
  • 1 tsk citron
  • 1-2 tsk smagstilsætning (valgfrit) >>Jeg kan rigtig godt lide Kaffe-Kys. Tilsæt ekstra stærk kaffe i marengsmassen, når den er færdig. Kakao er også dejligt. Vanilleekstrakt - eller hvad du ellers kan finde på.
  • 1-2 tsk farve (valgfrit)
  • 2-3 tsk krymmel (valgfrit) Eks. tivolikrymmel, chokoladekrymmel, og andet kagekrymmel.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 90 grader (ikke varmluft)

  2. Beklæd en bageplade med bagepapir

  3. Pisk æggehviden  i enten røremaskine eller med elpisker. Når den begynder at skumme, tilsætter du citron.

  4. Pisk til æggehviden er stiv. Den er stiv, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden massen falder ud. 

  5. Pisk gradvist sukkeret i den stive æggehvide. Lad den piske det godt igennem, således at sukkeret opløses. 

  6. Tilsæt nu en smag, eksempelvis kaffe eller kakao. Tilsæt også farve, hvis du gerne vil have det.

  7. Når det hele er godt blandet sammen og massen er blank, er det tid til at komme det hele op i sprøjteposen. 

  8. Sprøjt marengsen ud på bagepladen i smukke kys-kreationer.

  9. Bag i 1 - 1,5 time på 90 grader. Efter en time mærker du efter, om kyssene er færdige. Hvis du kan løfte dem op fra pladen uden bunden sidder fast, er du ved at være i mål. Sluk ovnen, og lad kyssene bage færdige på eftervarmen.

  10. Opbevar dine skønne kys i luftætte beholdere.