cookies med chokoladeknapper. Lækre, sprøde yderst og seje i midten.
Bagværk

Cookies med chokoladeknapper

De her cookies med chokoladeknapper er netop blevet min nye yndlings kage-synd!

cookies med chokoladeknapper. Både mørk, lys og hvid chokolade. Meget lækre

Cookies med Chokoladeknapper – både mørk, lys og hvid chokolade

Jep, jeg er gået all in på de her cookies med chokoladeknapper. SOM OM kun mørk, kun lys eller kun hvide chokoladeknapper kunne gøre det? Næ nej, – alle tre slags er repræsenteret i den her opskrift. Og det var godt nok en god ide. Man får fuldkommen opfyldt sit cookie-behov med de her cookies med chokoladeknapper. Konsistensen er lige som den skal være; sprød i kanterne og blødere og sejere i midten. Og så bliver man hele tiden glædeligt overrasket af den konstante variation af vidunderlige chokoladeknapper.

cookies med chokoladeknapper. Mørk, lys og hvis chokolade. Smager så englene synger!

Det er ikke svært

Faktisk er det dejligt nemt, at lave de her cookies med chokoladeknapper. Til gengæld er det heller ikke heeeeelt billigt. Der skal en del chokoladeknapper til – jeg brugte over 2 poser – men smagen opvejer prisen. Og så ender man også med omkring 30 store, tykke cookies – fuldkommen ligesom dem man (jeg) køber på cafeerne for en mindre formue.

cookies med chokoladeknapper. Mørk, lys og hvid chokolade.

Kom i gang! (en overspringshandling du ikke vil fortryde!)

Øh ja… I virkeligheden skulle jeg nok ikke have lavet de her skønne cookies med chokoladeknapper i dag. I virkeligheden skulle jeg have udnyttet Nellies (for en gangs skyld lange!) lur. Og i de timer skulle jeg have lavet lektier. Min barsel er nemlig officielt helt færdig nu. Jeg er startet på nyt studie, får SU,  har studiekort, og allerede dårlig samvittighed over at være bagud med læsningen. Hele baduljen!

Jeg går rundt på gangene på Uni og føler mig en anelse malplaceret, med mine snart 40 år ved siden af de der 20-noget årige småunger;)

Ha! Det er en lidt mærkelig situation. Men også vidunderligt, at få lov til at prøve det hele igen. Dog er der noget med behovet for at bage og behovet for at skrive om det, som lige trækker lidt ekstra. Især på sådan en søndag hvor bare tanken om litteraturanalyse bliver fluks overskygget af behovet for cookies med chokoladeknapper.

Nu ved jeg da i det mindste hvad jeg skal æde i morgen, når jeg knokler derud af med begreber og fagtermer jeg ikke har skænket en tanke i årevis;) – Tsk! Cookies med chokoladeknapper, selvsagt!

cookies med chokoladeknapper. Lækre, sprøde yderst og seje i midten.

Hvis du gerne vil se flere opskrifter på mundvands-fremdrivende cookies, så tag lige et kig på de her lækre Daim Cookies 

Eller hvad med de her HELT VILDT NEMME Kokos – Chokolade Cookies ?

 

Cookies med Chokoladeknapper

Skønne Cookies med Chokoladeknapper. Perfekte sprøde i kanten og seje i midten. 

Ret cookies
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 14 minutter
Samlet tid 29 minutter
Antal 30 stk

Ingredienser

  • 115 gram blødt smør
  • 165 gram brun farin
  • 200 gram sukker
  • 1 stk stort æg
  • 1 stk stor æggehvide
  • 2 tsk vanille-essens
  • 260 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 440 gram chokoladeknapper, groft hakket **Jeg brugte BÅDE mørke, lyse og hvide chokoladeknapper. Det behøver man ikke, men det er lækkert!

Sådan gør du

  1. Pisk smør, brun farin og sukker i en stor skål. Jeg brugte en røremaskine men du kan også bruge en elpisker. Pisk til det er let og luftigt i ca. 3 minutter på fuld power.

  2. Tilsæt æg, æggehvide og vanille-essens og pisk igen på lav hastighed, til det er blandet ordentligt sammen.

  3. I en anden skål blander du mel, natron og salt. Hæld det herefter over i smørblandingen og pisk igen på lav hastighed, indtil det lige akkurat er blandet sammen. 

  4. Fold chokoladeknapperne i dejen med en grydeske eller lignende.

  5. Put film over skålen og sæt på køl i 30 minutter.

  6. Tænd oven på 180 grader varmluft.

  7. Beklæd 3 bageplader med bagepapir.

  8. Efter de 30 minutter tager du skålen ud af køleskabet. Brug en is-ske eller lignende til at lægge kugler af dejen på pladerne. Der skal ca. være 9 kugler pr plade med god afstand imellem sig.

  9. Bag alle 3 plader på samme tid i 12-14 minutter. Efter 6 minutter kan du evt. bytte rundt på den øverste og nederste plade for et jævnt resultat. Tage dine cookies ud af ovnen når de er brune i kanten men stadig bløde i midten.

  10. Lad dem køle ned på bagepladerne i et par minutter og brug herefter en spatel til at få dem over på en rist, hvor de køler helt ned.

  11. Opbevar i lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.