Chokolade Cupcakes med Nougat Frosting
Tilfredsstil dit nougat- og chokoladebehov med dem her!
De her chokolade cupcakes med nougat frosting serverede vi i sidste uge til Luccas 10 års fødselsdag. Hun havde udpeget designet fra en gammel favorit muffinbog fra Ikea, men gik med til, at opskriften var en anden, så længe de kom til at LIGNE dem på billedet. Jeg prøvede ellers at lokke hende til at jeg skulle gentage succesen med den lækre Skumfiduskage, men selv om hun elskede den, blev det et nej. Jeg forsøgte mig også med den ellers totalt fødselsdagsrelevante Lakridskonfekt Slice men lige meget hjalp det. Hun ville selv bestemme og det var åbenbart vigtigt, at det var noget nyt!
Alternativ til lagkage
Det var også vigtigt, at de her cupcakes stod som alternativ til lagkagen, da flere i familien ikke kan lide flødeskum. Derfor er selve nougat-cremen uden fløde, selv om de fleste opskrifter jeg lige kunne finde på nettet, indeholdte pisket fløde. Den her version er en smørbaseret frosting, og smager virkelig lækkert.
Det visuelle resultat var fuldt ud tilfredsstillende for fødselaren (og det siger ikke så lidt) og smagen blev godkendt af gæsterne, og stemplet som værende blog-værdig. Dog med en bemærkning om, at man bestemt IKKE behøver også at spise lagkage.
Lad os bare sige, at det ikke er sukker og sødme de her cupcakes mangler! Selve opskriften på kagerne fandt jeg inspiration til på den fine blog Sukkerhjerte.
I Ikea-bog-versionen brugte man cocktailbær på toppen, så det gjorde vi selvfølgelig også. MEN altså. De smager jo virkelig ikke særlig godt. Derfor vil jeg KLART anbefale et hindbær, brombær eller noget andet frisk og farvestrålende på toppen, som man tilmed gerne vil spise.
Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page
Error: No posts found.
Make sure this account has posts available on instagram.com.
Chokolade Cupcakes med Nougat Frosting
Prøv disse lækre chokolade cupcakes og pynt dem med en delikat nougat frosting, nogle bær og ristede mandler. Smagen er skøn og sukkerbehovet øjeblikkelig tilfredsstillet!
Ingredienser
- 1,5 dl sødmælk
- 50 gram smør skåret ud i små tern
- 1 stk æg
- 100 gram revet mælkechokolade
- 125 gram hvedemel
- 150 gram rørsukker
- 2,5 spsk usødet kakao
- 0,5 tsk groft salt
- 1,5 tsk bagepulver
- 0,5 stk vanillestang (kornene)
- 12 stk forme **Man kan få nogle fine cupcake forme i Søstrene Grene
Nougat Frosting
- 150 gram nougat
- 200 gram smør, groft hakket
- 240 gram flormelis
- 12 stk bær til pynt **Jeg brugte cocktailbær men vil klart anbefale nogle friske bær, der rent faktisk smager godt!
- en lille håndfuld ristede mandelsplitter
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 170 grader.
-
Hæld ALLE ingredienserne op i en skål og pisk dem med piskeris eller i røremaskine i et par minutter.
-
Fordel dejen i formene og bag dem i ca. 15-20 minutter. Mærk efter om de har fået nok.
-
Køl kagerne ned inden du putter frosting på.
Sådan laver du Nougat Frosting
-
Smelt nougat over vandbad ved svag varme. Lad den køle en lille smule ned.
-
Pisk nu den smeltede nougat sammen med smør og flormelis indtil du har en jævn masse.
-
Kom nougatmassen i en sprøjtepose og dekorer de nedkølede cupcakes.
-
Pynt evt med bær og mandelsplitter.
-
Opbevares på køl og serveres kølige.