Fuldkorns kryddermuffins. Sunde og nemme at lave.
Bagværk

Kryddermuffins – nærmest helt sunde!

Lav lige de her fuldkorns kryddermuffins – og leg du bliver et sundere menneske;)

Fuldkorns Kryddermuffins med æble og gulerod

 

Kryddermuffins – prop dem i munden med god (nok) samvittighed!

Skønne, sunde fuldkorns kryddermuffins


Efter længere tid hvor jeg ikke mere kunne imponere min ældste datter med hjemmebagt kage, har hun ENDELIG efterspurgt det igen.

Jeg var ellers blevet helt bekymret. Smagte min kager virkelig så elendigt, at hun ikke engang kunne mønstre den mindste begejstring? Savnede hun dagene med købesmåkager og rør-selv-kager?

Nej. Pyyyyhha! Hun var ganske enkelt kage-mættet!

Som jeg har skrevet i et andet indlæg, er jeg gået lidt bort fra kager med de der 400 gram smør og et halvt kilo sukker, som eksempelvis den her ginger slice (OMG den er sååååå god) eller den her Karamel Slice (det bliver ikke meget mere lækkert…)

Men altså bare for en periode, ik? Jeg synes måske alligevel det havde taget en anelse overhånd.

Babylækkerier

Derfor er jeg slået lidt ind på babylækkerier i stedet. De smager dejligt for baby og samtidig bliver jeg ikke tyk(kere). Win win. Men ikke for Lucca, den ældste.

Pludselig led hun af sukkermangel. Det gik op for hende – og mig – da hun kom hjem fra skole, og kunne dufte den skønne aroma af kryddermuffins. Hun blev glad, smilet bredte sig, øjnene blev salige. “Har du bagt, mor?”

Da jeg fortalte hende, at jeg ganske rigtig havde bagt, men at det var sådan nogle lækre kryddermuffins uden alt for meget sukker, bredte skuffelsen sig i hendes ansigt. Og så var det hun sagde, at hun synes jeg skulle gå i gang med at bage rigtige kager igen. Og moderen her blev helt glad og varm indeni.Fuldkorns kryddermuffins med æble og gulerod

Så snart vil der nok alligevel komme flere vidunderlige, sukkerfyldte, smørbløde kager tilbage på bloggen.

Ikke kage – men tæt nok på

Indtil da synes jeg faktisk du skal gøre som mig, og bage de her kryddermuffins. Og nyde dem imens du drikker en kop te. For de er faktisk dejlige, selv om resten af familien herhjemme halvbittert er enige om, at de altså IKKE kan kaldes kage. Men det gør jeg jo heller ikke?

Min veninde Naja synes mine kryddermuffins var lækre og havde ikke engang behov for smør på. Jeg synes nu det smager godt med smør (især når nu der ikke er noget smør i selve opskriften!). Hun forslog faktisk også, at man kunne rive en gulerod, blande den ind i dejen og så ville de blive endnu mere svampede og søde og – ikke mindst – minde ret så meget om gulerodskage.

Så det gjorde jeg selvfølgelig dagen efter. Og NU smager de her kryddermuffins endnu bedre og endnu mere kageagtigt selv om sukkermængden fortsat er yderst begrænset (i hvertfald fald for Slices standarder!).

Her får du opskriften. Gulerødder og æble kan du udelade, men jeg synes nu de gør noget godt:)

Fuldkorn kryddermuffins, sunde og lækre, nemme at lave, med gulerod, æble og grahamsmel

Fuldkorns Kryddermuffins

Skønne, sunde muffins med grahamsmel, krydderier, æble og gulerod. Dejlige til en kop te eller kaffe eller i børnenes (eller din egen) madpakke:)

Ret Snack
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 19 minutter
Samlet tid 29 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

  • 100 gram grahamsmel
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1,5 tsk kanel
  • 3/4 tsk stødt ingefær
  • 1/4 tsk stødte nelliker
  • 1/4 tsk salt
  • 3 spsk kokosolie **smeltet og kølet så det ikke er så varmt længere. Du kan med fordel smelte det i mikroen i ca 20 sekunder på maks.
  • 1 dl sirup
  • 1 stk æg
  • 1 tsk vanille ekstrakt **hvis ikke du har det så bare udelad det.
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl mælk
  • 1 stk gulerod, revet fint **Valgfrit, kan udelades
  • 1 stk æble, skåret i små tern **Valgfrit, kan udelades

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft

  2. Smør din muffinform og fyld den op med papirmuffinforme, hvis du har nogen. Ellers kan de godt undlades.

  3. Bland alle de tørre ingredienser grundigt sammen i en skål.

  4. Bland alle de våde ingredienser sammen i en anden skål, enten med håndkraft eller i en røremaskine

  5. Hæld det tørre op til det våde, og vend det forsigtigt sammen. Tilsæt nu også gulerod og æble.

  6. Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem ca halvt op.

  7. Bag i ovnen i ca 20 minutter. De skal føles faste når du tager dem ud.

  8. Spis når de er kølet lidt ned.

  9. Opbevar i lufttæt beholder ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.