Karamel - chokolade kage, no-bake, hurtig at lave, nem
No-bake,  Slices

Simpel Karamel – Chokolade Slice

Lav den her simple Karamel – Chokolade Slice (Karamel – Chokolade Kage) på ingen tid og glæd dig over hvordan den bare står klar til dig med et hurtigt, knasende sukkerskud i køleskabet.

Karamel – Chokolade Kage (Slice) – det bliver ikke bedre! (eller nemmere)

 

Nu er det blevet sådan en almindelig dansk sommer igen (læs: ustadigt vejr, regn og temperaturer under 23 grader) – og straks melder kagelysten sig igen. Heldigvis! Jeg har slet ikke haft behov for kage hele sommeren, hvilket jo på sin vis er godt nok, men trist for bloggen her.

Men i går meldte lysten sig igen og jeg skyndte mig at bakse den her lækkerhed sammen. Jeg SVÆRGER det er nemt! Man skal ikke engang bage den her Karamel – Chokolade Slice; den skal bare blandes sammen og så i køleskabet. Når den så har sat sig og er blevet nogenlunde hård, smelter man lige noget chokolade i mikroen, hælder det udover kagen og propper den tilbage i køleren. Efter et par timer har du den skønneste, sprøde SLICE, som du bare  sætte tænderne i.karamel - chokolade kage (slice), no-bake, super nem og lækker

Kiwi-accept

Da den her type kager (slices) jo er standard kagelækkerier i New Zealand, var det selvfølgelig nødvendigt, at den fik anderkendelse og thumbs up af min egen importerede Kiwi -mand, før jeg lagde den online. Han elskede den og var ikke i tvivl om, at den hørte hjemme her på Slices. Halv-kiwi datter, Lucca var også fuldt ud tilfreds og det er jeg også selv, tsk – selvfølgelig! I øvrigt; hvis du synes det her no-bake lyder spændende, så MÅ du også lige tjekke min skumfidus-kage ud og du skal bestemt også tage et kig på min lakridskonfekt slice. De er begge storfavoritter herhjemme, især hos børn men sandelig også hos de voksne:)karamel - chokolade kage (slice), no bake, super lækker og nem

Karamel – Chokolade Slice: Quick Fix til den evigt trætte moooaaar

Ja, det er mig. Hende den aller mindste halv-kiwi datter, Nellie, er en natteravn af dimensioner. I forgårs vågnede hun kl 4.36 og var FRISK og klar til MAM MAM MAM!!!!! (havregrød). Det synes jeg var en anelse groft og ret så meget for tidligt. Men hør nu den grusomme nat jeg havde i nat: Kl 3 (!!!!!) vågnede hun. Og faldt ikke i søvn igen. WHAT!?!?! Hun er alligevel 14 måneder, – burde den slags pjat ikke være overstået? Så her sidder jeg nu i en vakuum-lignende boble og stirrer på tastaturet med hævede zombieøjne. Og så er det, at den her vidunderlige Slice kommer mig til undsætning. Jeg har lige spist et stykke og kan mærke, hvordan sukkeret og chokoladen gør mig godt, flyder igennem systemet og efterlader små lyksalige energireserver overalt på sin vej. I hvert fald de næste 10 minutter! Derfor vil jeg skynde mig at skrive det her indlæg færdigt, så du også kan få glæde af opskriften;)

karamel - chokolade kage (slice) nem og lækker

Inspirationen til denne skønne slice har jeg fundet på evigt hjælpsomme og inspirerende Pinterest.

Karamel - Chokolade Kage (Slice)

På et øjeblik og med få ingredienser, kan du bikse den her no-bake kage sammen. Smagen af karamel, chokolade og kiks kan ikke fejle!

Ret Kage, Slice
Køkken New Zealand
Forb. tid 15 minutter
Antal 12 stykker

Ingredienser

  • 3 pk Marabou Smil Caramel (i alt ca. 240 gram) **eller en anden slags chokolade med flydende karamel i
  • 250 gram Mariekiks **Digestives ville også fungere fint
  • 60 gram Smør
  • 3/4 dåse kondenseret mælk
  • 20 gram kokosmel **kan udelades
  • ca 200 gram mørk, hakket chokolade **Jeg bruger chokoladeknapper men du kan også bruge en plade af din foretrukne mørke chokolade.

Sådan gør du

  1. Blend Mariekiksene. 

  2. Smelt karamelchokoladen sammen med smøret i mikroovnen eller over vandbad.

  3. I en skål rører du mariekiksene sammen med det smeltede karamelchokolade og smør. Tilsæt ca. 3/4 dåse kondenseret mælk og kokosmel. Bland det helt sammen.

  4. Find en form på 28 x 18 cm. Smør den med smør eller olie og beklæd den med bagepapir. (Jeg smører den så bagepapiret bedre kan sætte sig)

  5. Pres dejen ned i formen med fingrene. Pres så meget du kan og sørg for at dejen er jævnt fordelt over det hele.

  6. Sæt formen i køleskabet og vent til kagen er blevet nogenlunde hård.

  7. Smelt den mørke chokolade i mikroen eller i vandbad og hæld den ud over kagen så den kommer ud i alle hjørner.

  8. Sæt kagen på køl igen og vent et par timer før du skærer den ud i kvadrater. Nu er den klar til at blive spist.

  9. Opbevar i lufttæt beholder i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.