Bananbrød, sundt og lækkert
Baby Slices,  Bagværk

Lækkert, sundt bananbrød

Indlægget indeholder affiliate link.

Lav det her bananbrød til hele familien og spis det med god samvittighed til morgenmad eller i madpakken.

Sundt bananbrød, perfekt til hele familien

Morgenmad! Ideforladt!

Herhjemme er vi ikke sådan nogle, der kan spise det samme til morgenmad hver dag. Eller det vil sige, Nellie på 16 måneder SKAL have sin havregrød når hun vågner før Fanden har fået sko på (kl 5!). Men når vi andre så skal spise og hun er klar til morgenmad nr. 2, så skal der variation til. Skemad, brød, rugbrød, pandekager, muffins, arme riddere, yoghurt. You name it, we’ve been there! Der skal variation til, hvis vi også skal have noget i Lucca på 10 år og faktisk også os voksne. Det her bananbrød har netop fået sin faste plads i morgenmads-rotationen. Og så kan vi tilmed spise det med god samvittighed! Det sunde bananbrød smager godt, det er mættende og du kan selv bestemme hvor sundt og groft det skal være.

Bananbrød, sundt og lækkert

 

Bananbrød i madpakken!

Og ikke nok med at det er lækkert til morgenmad – du kan også snildt proppe et par skiver af det lækre bananbrød i madpakken! Det egner sig faktisk rigtig godt til en hurtig 10’er madpakke eller bare som lidt ekstra guf til frokost.

Lækkert, sundt bananbrød. Kan serveres for baby fra 9 mdr og resten af familien

Det skal være nemt at lave

Ik? Hvis det er for besværligt, så gider jeg ikke at lave brød. Heller ikke bananbrød. Jeg sværger til opskrifter, hvor alle ingredienser bare skal blandes sammen hurtigt, ind i ovnen – og så færdig. Og sådan er det også med det her sunde bananbrød. Alt skal egentlig bare blandes, røres, hældes op og så bages. Ikke alt mulig med hævning og æltning. Og resultatet er fuldt ud tilfredsstillende. Det smager faktisk fuldkommen fremragende! Prøv selv:)

Må min baby spise det lækre bananbrød?

bananbrød, sundt, lækkert, nemt

Jep, hvis din baby er over 9 måneder, så må du gerne servere det. Brødet har en dejlig blød krumme og er nemt at tygge og sluge.

Jeg har i øvrigt skrevet et lille indlæg om ingredienser og do’s and dont’s i babymad. Det kan du læse lige her.

Bananbrød, BLW, fra 9 måneder

Flere bananopskrifter?

Hvis du er på udkig efter en mere klassisk banankage med chokolade, så har jeg den bedste, nemmeste opskrift lige her

Nem banankage med chokolade

Skal det være en mere utraditionel een af slagsen, så prøv den her upside down banankage;

En lækker omvendt banankage med en skøn karamelliseret top
Omvendt banankage – den mest lækre, svampede sag du længe har smagt!
sunde bananpandekager med kokos og havregryn. Smager skønt.
Skal det være sundt? Så prøv de her nemme bananpandekager til morgenmad.

 

Sundt bananbrød

Et lækkert, sundt bananbrød som er super hurtigt og nemt at lave. Perfekt til morgenmad eller i madpakken.

Ret Baby Guf, Lækkerier, mellemmåltid, Morgenmad, Snack
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 12 skiver

Ingredienser

  • 4 stk (over)modne bananer. 3 af bananerne skal moses, den sidste flækkes over.
  • 2 stk æg
  • 1 dl smeltet kokosolie eller smør
  • 2 spsk sirup (din foretrukne) *kan udelades
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk vanille ekstrakt *kan udelades
  • 1/2 tsk kanel *kan udelades
  • 1/4 tsk salt
  • 4 dl mel * Jeg brugte 1 dl grahamsmel og 3 dl hvedemel. Du kan også bruge ren fuldkornshvedemel.
  • 1 tsk natron

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør en brødform (12 x 18 cm) med fedtstof og beklæd den med bagepapir.

  2. I en røremaskine (eller med elpisker) blander du de 3 moste bananer, æg, olie/smør, sirup, yoghurt og vanilleekstrakt til massen er jævn og helt blandet sammen.

  3. Derefter skruer du lidt ned for røretempoet og tilsætter kanel, salt, mel og natron og rører igen til det hele akkurat er blandet sammen.

  4. Hæld dejen i formen, flæk evt en banan i 2 og læg den ovenpå. Sæt brødet i ovnen og lad det passe sig selv i 55-60 minutter til det er gennembagt.

  5. Tag brødet ud af ovnen og lad det stå i formen i 10 minutter hvorefter du hiver op i bagepapiret og tager det ud. Lad det nu køle helt ned på en rist.

  6. Spis som det er eller med smør på. Opbevares i en lukket frysepose ved stuetemperatur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.