Skøn citronkage med lækkert, snasket, knasende mandeltopping.
Bagværk,  Slices

Citronkage med snasket mandeltopping

Citronkage med snask – dét kan vi li!

Citronkage med karamelliseret mandeltopping
Lækker citronkage

I går var det Kiwimands fødselsdag, og selv om han ikke havde lyst til at gøre det store ud af det, så skulle han selvfølgelig have en kage – en dejlig saftig citronkage. (Og så havde jeg jo også den perfekte undskyldning for lige at prøve noget nyt af;)

Jeg bagte den her skønne citronkage for første gang, og den skuffede virkelig ikke. Bunden minder rigtig meget om en god citronmåne og toppen  består af det elskede snask, som går igen flere steder her på Slices. Denne gang en citronkage med mandler, som lige giver kagen lidt ekstra bid. Skøn citronkage med lækkert, snasket, knasende mandeltopping.Hvis ikke man er så meget for nødder, tror jeg godt man helt kan udelade mandlerne, når man laver den her citronkage. Alternativt kan man måske snuppe toppingen fra den her vidunderligt snaskede æblekage. Det har jeg dog ikke afprøvet men jeg kan forestille mig, at det også ville være lækkert. Man kan også bare røre en helt almindelig glasur sammen og tilføje lidt ekstra citronskal og saft i blandingen. Det er jeg sikker på man heller ikke ville gå galt i byen med.

Virkelig lækker citronkage med lækkert mandelsnask på toppen.

Jeg havde ellers besluttet mig for, at forsøge mig med nogle lidt sundere opskrifter i en periode. Altså ikke KUN sunde opskrifter (bevares!) men bare lige liiiiidt flere.

Nu må vi se, om det er det der kommer til at ske. Indtil da, vil jeg i hvert fald lige dele den her citronkage med jer! I øvrigt kan jeg overhovedet ikke selv tage æren for den. Det kan Familiejournalen! De ligger altså godt nok inden med mange lækre opskrifter. Jeg støder tit på fristelser derfra, når jeg sidder og browser rundt på nettet efter inspiration.

Nå, men den originale opskrift på citronkage kan man læse hvis man trykker her.

 

Citronkage med snasket mandeltopping

Dejlig citronkage med en lækker, snasket, karamelliseret mandeltopping.

Ret Kage
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter

Ingredienser

  • 170 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 gram mel
  • 1 stk økologisk citron
  • 50 gram smør
  • 1/2 dl mælk

Topping

  • 125 gram smør
  • 125 gram smuttede hakkede mandler/mandelsplitter **Hvis det skal gå hurtigt, så køb dem færdig-smuttede.
  • 125 gram brun farin
  • 2 spsk mælk

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

  2. Smør en bageform på 20x30 cm. Beklæd med bagepapir.

  3. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Enten med elpisker eller i røremaskine.

  4. Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål.

  5. Riv skallen på citronen fint og pres saften ud.

  6. Smelt smørret enten i en lille gryde eller i mikroovnen i 20-30 sekunder. Lad det køle lidt ned.

  7. Rør citronsaft og skal i æggesnapsen. 

  8. Rør skiftevis mel, smør og mælk i æggesnapsen indtil du har en jævn dej.

  9. Hæld dejen i formen og bag på midterste rille i 20 minutter.

Mandeltopping

  1. Imens kagen er i ovnen, laver du toppingen.

  2. Put smør, de smuttede mandler, brun farin og mælk op i en lille gryde på middel varme.

  3. Bring blandingen til kogepunktet og rør rundt, indtil det er godt blandet sammen og næsten karamelliseret. 

  4. Hæld toppingen ud over kagen og bag videre i ca. 15 minutter.

  5. Lad kagen køle helt ned før du skærer den ud.

6 kommentarer

      • Miamaja

        Jeg gik med glæde igang med denne kage, men allerede fra starten var der flere ting som undrede mig, bla. 200° varmluft som virkede som meget og efterfølgende de 15 min den skulle have med toppingen. Jeg fulgte dog alligevel opskriften som endte ud med en kage der var fuldstændig brændt på æv!

        • Katrine

          Øv, det er jeg da virkelig ked af at høre. Jeg har aldrig selv haft problemer med kagen, eller med at den blev for brændt. Var der andre ting, der undrede dig ved opskriften?
          Bedste hilsner
          Katrine

  • Lotte

    Dejlig kage at bage dagen før man får venner på besøg. Den søde tand får hvad den har brug til kaffen, når frokosten er fortæret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.