Den-du-ved-nok chokoladekage
Corona er over os og udover at blive småskøre og fattige, så bliver vi uden tvivl også fede hjemme hos os. For hvad kan man, udover at æde!? Den her den-du-ved-nok chokoladekage er SÅ lækker, snasket og helt igennem syndig. Og så er der rigeligt af den. Vi har ædt af den i tre dage og der er stadig mere tilbage.
Den-du-ved-nok chokoladekage: Nem at lave
Den-du-ved-nok chokoladekage er nem at lave og jeg tror faktisk det vil være svært at finde folk, der ikke synes den er helt ustyrlig lækker. Dog blev den ikke af testet af andre end os selv denne gang – for det tillader Corona jo ikke pt. Men så var der mere til os og vores voksende lår og maver! Jeg lavede den sammen med Nellie på 2 og blev dårligt nok stresset over at have hendes små overmalede pilfingre overalt i processen😅.
Vil du have flere opskrifter med chokolade?
Jeg elsker chokoladekage og opskrifter med chokolade og hvis du har det på samme måde, så synes jeg du skal tjekke min opskrift ud på lækre Daim cookies med chokolade, skønne New Zealandske slices med sprødt chokoladeovertræk eller hvad med chokolademuffins eller cookies med chokoladeknapper? Der er mange flere opskrifter herinde med chokolade, og jeg vil – sådan helt ydmygt – påstå, at de alle er fremragende;)
Den-du-ved-nok chokoladekage
Den klassiske chokoladekage, nem at lave og altid en vinder!
Ingredienser
- 130 gram smør
- 120 gram sukker (eller rørsukker)
- 175 gram brun farin
- 1 tsk vanillesukker
- 2 stk æg
- 225 gram yoghurt (gerne græsk)
- 275 gram hvedemel
- 70 gram kakaopulver (usødet)
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 nip salt
- 220 gram vand (fra den varme hane)
- 70 gram mørk hakket chokolade
Kokostopping
- 125 gram kokosmel
- 125 gram smør
- 5 spsk stærk kaffe (enten filter eller Nes)
- 170 gram flormelis
- 2 spsk kakaopulver
Sådan gør du
Sådan laver du kagen
-
Smelt smørret og stil tid side
-
Pisk brun farin, rørsukker, æg og vaniljesukker til det er tykt og luftigt. Brug håndmikser eller røremaskine Tilsæt herefter yoghurten og pisk.
-
I en anden skål skal du røre mel, kakaopulver, natron, bagepulver og salt sammen og herefter røre det i den våde dej, lidt ad gangen.
-
Tilsæt vandet imens du rører på lavt blus.
-
Vend til sidst smør og herefter chokolade i dejen.
-
Hæld dejen i en 20X24 cm bradepande (eller nogle andre mål, som svarer nogenlunde til det samme) med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i traditionel ovn i ca 45 min.
-
Lad dejen køle ned ved stuetemperatur.
Topping
-
Put alle ingredienserne i en lille gryde og smelt det helt sammen ved middel varme i mens du rører rundt i gryden.
-
Hæld kokosblandingen oven på den afkølede kage og sæt herfter kagen i køleskabet i ca 20 -30 minutter, så toppingen kan få lov til at sætte sig.
-
Nyd nu kagen!
-
Opbevares ved stuetemperatur i lufttæt beholder i op til 5-6 dage.
Rigtig god bagelyst til dig – og pas på dig selv- og andre derude. Det er godt nok en underlig og mærkelig uvis tid. Det er virkelig gået op for mig, hvor meget jeg egentlig normalt benytter mig af eksempelvis biblioteket (både til lån af bøger men også bare som en destination med den yngste), bedsteforældre, Fisketorvet (ja, vi bor lige ved siden af og det er ikke specielt sejt, men begge børn synes af en eller anden grund det er super fedt; der er butikker OG indendørs legeplads) og i det hele taget bare impulsive ture hist og her. Nu? Nu føles det allerede efter en uge en anelse indeklemt her i vores ikke særlig store lejlighed… Gad vide hvordan det kommer til at gå…?