Banan-Chokolade Muffins
De her Banan-Chokolade Muffins lavede jeg her i Bededagsferien, da vi var i sommerhus på Falster. Der er altså bare et eller andet ved sommerhus og kage…Det er ligesom okay at spise det hver dag? Sommerhus kræver bare at man hygger lidt ekstra – og hvilket held! For disse Banan-Chokolade Muffins smagte godt nok godt! Så godt, at de alle blev spist på samme dag hvilket rundt regnet betyder, at alle spiste 3 stk. Det er da alligevel meget godt gået? Selv Nellie på 10 måneder fik snuppet en halv muffin imens jeg tog billeder og Sofus, den evigt sultne mops, åd den anden halvdel! Hos begge små væsner lød der tilfredse og veltilpasse smaskelyde;)
Opskriften på Banan-Chokolade Muffins havde jeg gemt i min Pinterest fra en amerikansk tavle og egentlig har jeg ikke lavet noget om på den oprindelige opskrift, udover at have et kæmpe hyr med at omregne alle de der underlige mål, som man bruger i USA. Det er i sig selv en videnskab!
Hvordan smagte de så, de der Banan-Chokolade Muffins?
De smagte VIDUNDERLIGT! De har lige den rigtige luftige, svampede konsistens og smager bare af mere, MERE, MERE, MERE! Samtidig kræver de ikke de vilde kage-bage-færdigheder, når først målene er omregnet – og det har jeg heldigvis gjort for dig i min danske version af opskriften.
Hvis du vil have løbende inspiration til dine kagelyster, kan du følge mig på Instagram, eller du kan også følge med på Facebook.
Måske du også vil kigge nærmere på disse favorit opskrifter;
Chokolade Cupcakes med Nougat Frosting
Citronkage med lækker mandeltopping
[mc4wp_form id=”573″]
Banan-Chokolade Muffins
Skønne, luftige, svampede Banan-Chokolade Muffins
Ingredienser
- 160 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 115 gram smør (stuetemperatur)
- 135 gram sukker
- 1 stk æg
- 2 tsk vanille ekstrakt **Erstat evt med sirup hvis ikke du har vanille ekstrakt
- 2-3 stk modne bananer **meget gerne overmodne
- 130 gram creme fraiche
- 60 (+ evt 100 gram til pynt) gram smeltet, mørk chokolade (lidt nedkølet) **Jeg bruger den mørke chokolade fra Marabou
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Klargør en bageplade med 12 muffinforme.
-
Bland mel, natron og salt i en skål
-
I en anden stor skål, pisker du smøret med en håndmikser til det er blødt. Tilsæt sukkeret og pisk til det er let og luftigt. Tilsæt nu æg, vanille ekstrakt, moste bananer og creme fraiche. Pisk igen til det er helt blandet.
-
Hæld langsomt de tørre ingredienser ned til de våde og vend det hele forsigtigt med en ske, til det er helt blandet.
-
Hæld nu halvdelen af dejen ned i en ny skål og bland den smeltede chokolade i.
-
Brug en ske eller en is-ske og fyld hver muffinform halvt op med en skefuld af hver dej.
-
Bag dine muffins i 17-20 minutter til de føles nogenlunde faste. Lad dem hvile på bagepladen i ca 10 minutter efter du tager dem ud af ovnen.
-
Pynt evt dine muffins (når de er helt nedkølet) med mere smeltet chokolade og en skive banan.