Chia Budding (kold chia grød)
Chia Budding- eller grød. Perfekt dessert eller mellemmåltid til baby. Og dig!
Jeg er fan af chiafrø og har efterhånden været det længe. Jeg elsker de små frøs sundhedsfaktor, deres konsistens og den måde de nærmest magisk ændrer sig, når de blandes med væske. Det er også tilfældet i denne Chia Budding eller grød, om du vil.
Chia Budding kan varieres i et væk, alt efter hvilke bær eller frugt du ligger inde med, hvilken slags væske du vil blande i, og hvor sund du vil have den.
Den her opskrift er med mandelmælk, banan, blåbær og lidt havregryn. Jeg har ikke meget erfaring med mandelmælk men jeg synes godt nok det er lækkert! Du kan også vælge at bruge havremælk, rismælk, soyamælk eller almindelig mælk. Sikkert også modermælkserstatning (den færdiglavede brik-version), men så gider du nok ikke selv at spise det;)
Korrekt tilberedelse af chia
Chiafrøet kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske. Derfor er det vigtigt, at du tilbereder din chia budding nogle timer før den skal spises. Gerne natten over, det skader ikke med mange timer i køleskabet.
Netop fordi chiafrø absorberer så meget væske, kan man heller ikke spise uendelige portioner. Det anbefales, at voksne holder sig til omkring 2 spsk dagligt og børn under 10 år 1 spsk dagligt. Baby skal derfor selvsagt ikke have for meget, omend det er HELT ok med lidt indimellem, som i denne opskrift.
Der findes som sagt et væld af varianter af denne chia budding. Det næste jeg skal prøve, er en kakao chia budding. Så begynder det da at minde seriøst om dessert, ik?
Man kan også lave den udelukkende med væske og chiafrø, og så toppe med frugtmos, når den serveres.
Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page
Error: No posts found.
Make sure this account has posts available on instagram.com.
[mc4wp_form id=”573″]
Chia Budding (kold chia grød)
Ingredienser
- 1 spsk chiafrø
- 1 spsk havregryn
- 1,5 dl mandelmælk/soya/ris/havre/ko/MME-mælk **Med andre ord; alle slags "mælk" burde virke. HVis du vil forsøge dig med modermælk, så brug en færdiglavet brik-mælk.
- 1/4 stk banan **Valgfrit
- 1 lille håndfuld blåbær/andre bær **Valgfrit. Hvis du laver buddingen til en baby så sørg for at mose dine bær før de kommer i buddingen
Sådan gør du
-
I en beholder du kan lukke, blander du chia, havregryn og mælk.
-
Hvis du vil have bær og/eller banan i, moser du det til en konsistens du foretrækker. Hvis du bruger frosne bær, skal de lige have et opkog først i et minuts tid.
-
Bland frugten/bærrene med resten.
-
Tag låg på beholderen og stil på køl i minimum 5 timer og gerne natten over.
-
Spis som det er eller med lidt ekstra frugt/bær.