lækker omvendt banankage, upside down banankage med dejlig karamelliseret top
Bagværk

Omvendt Banankage / Upside Down Banankage

Omvendt banankage; endnu en skøn opskrift med bananer!

Lækker smovset omvendt banankage / upside down banankage

Undskyld!!! – hvis du ikke er fan af bananer! For her kommer endnu en opskrift på vidunderligt bananbagværk. Denne gang har jeg begivet mig ud i en Omvendt Banankage, eller en Upside Down Banankage, som den også kan kaldes på godt engelsk! Kagen er nem at lave (selvfølgelig!) og den kræver ikke særlige ingredienser udover de sædvanlige basisting, som du sikkert allerede har på lager. Den minder lidt om min omvendte æblekage og har en ligeså lækker karamelliseret top, som du kun kan elske, hvis du er til snaskede kager.

Til dessert eller bare almindelig smovsekage

Lækker smovset omvendt banankage / upside down banankage

Sådan en omvendt banankage kan faktisk fungere ret fint til dessert, da du kan servere den lun med en kugle vanilleis på toppen. Men den kan ligeså vel ædes afkølet i sin rene form til eftermiddagsteen, eller på ethvert andet tidspunkt hvor dit kagebehov måtte opstå. Jeg har f.eks. spist i nærheden af 3 stykker her til morgen, imens jeg terpede noget om børns tidlige sprogtilegnelse. Jeg spiste måske lidt ekstra, da jeg med gru erkendte at Nellie på 19 måneder FORTSAT ikke siger meget andet end diverse variationer af  “ba?”, “BAH!”, “baaaaaa” og “BABA!!” endnu. Hun må lige komme lidt ind i kampen, hvis jeg skal tro på eksperterne! Måske jeg alligevel skulle have deltaget i vuggestuens kursus om forældres stimulering af barnets sprog?

Nem og hurtig at lave

En lækker omvendt banankage med en skøn karamelliseret top

Omvendt Banankage er hurtig at lave og kræver ikke de vilde bagekulinariske evner. Der hvor det kan gå galt er, hvis du ikke kan vende den om når den har bagt. Derfor er det vigtigt, at du for det første sørger for at smøre din form med et gavmildt lag smør. Dernæst at du ikke skærer dine bananskiver alt for tynde. 0,5 cm er passende, men ikke tyndere end det for så kan de finde på at hænge i formen, når du vender den om. Derudover er det piece of cake at røre dejen sammen. Det forklarer jeg mere om i selve opskriften.

Lækker smovset omvendt banankage / upside down banankage

Jeg har fundet inspiration i denne opskrift men lavet en anelse om i den, da jeg ikke havde alle ingredienserne. Dog kan du danne dig et hurtigt overblik over hvordan kagen laves, ved at se videoen🙂

Skal det være sundere? Så tjek mit bananbrød ud – det er der mange der gør dagligt:)

Bananbrød, sundt og lækkert

Omvendt Banankage / Upside Down Banankage

En lækker, snasket banankage som er nem og hurtig at lave.

Ret bagværk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 12 stk

Ingredienser

Til den omvendte topping

  • 55 gram smeltet smør
  • 70 gram brun farin
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 stk medium bananer i skiver på 0,5 cm

Til selve kagen

  • 110 gram blødt smør
  • 100 gram sukker
  • 1 stk æg
  • 1 tsk vanille aroma (kan udelades hvis ikke du har det)
  • 2 dl mælk (eller yoghurt eller kærnemælk)
  • 2 stk modne bananer, moste
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 180 gram hvedemel

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft og smør en form på ca. 18 x 28 cm. 

  2. Hæld det smeltede smør, brun farin og kanel direkte ned i formen, bland det sammen og fordel ligeligt så hele fladen er dækket.

  3. Fordel de udskårne bananstykker ovenpå sukkerlaget så bunden er dækket. Stil formen til side.

Lav kagedejen

  1. Rør smør og sukker godt sammen og tilsæt herefter æg, vanillearoma, mælk og de moste bananer. Rør godt sammen igen.

  2. I en anden skål blander du melet med bagepulver, natron og salt. 

  3. Vend det tørre med det våde til det akkurat er blandet sammen.

  4. Hæld kagedejen op i formen og bag i 30-35 minutter.

  5. Når kagen er færdig løsner du siderne ved at køre en spisekniv eller lignende rundt i kanterne. Vend herefter  den varme kage  direkte ud af formen. 

  6. Spis lun med en klat vanilleis eller afkølet til eftermiddagskaffen. Opbevares på køl i en lufttæt beholder. 

 

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.