Upside Down Æblekage / OMvendt æblekage
Bagværk

Upside Down Æblekage

Upside Down Æblekage, perfekt til efterårsvejret lige nu!

Upside Down Æblekage / Omvendt Æblekage. Perfekt til efterårsvejret.

Omvendt Æblekage eller Upside Down Æblekage

Jeg har planlagt at lave den her Upside Down Æblekage i omkring en måned nu. Altså ikke at jeg har gået rundt og forberedt mig til det med små opskriftnoter og den slags – men jeg har udskudt det og udskudt det, fordi jeg ganske enkelt ikke har haft tid til at bage. Oh skræk og ve! Jeg havde ellers sat mig for, at jeg SKULLE lægge mindst et indlæg op om ugen, nu hvor jeg ikke har alverdens tid længere pga studiestart. Nemmere tænkt end gjort, skulle jeg lige hilse at sige. Jeg havde glemt, at de der børn jeg har, også kan finde på at blive syge. Og suge al energien og kage-bage-lysten ud af mig! Ikke i orden!

Upside Down Æblekage / Omvendt Æblekage. Mega lækker!

Nå, men bedre sent end aldrig. Den her Upside Down Æblekage, eller Omvendt Æblekage er den perfekte start på weekenden.  Og når jeg kigger ud af vinduet, er det gråt i gråt. Sådan en dag MÅ man bare spise kage. Og hvis rollingerne tilmed kan blive glade og smilende af det, så er det en totalt win win deal.

Intet hokus pokus

Upside Down Æblekage / Omvendt æblekage. Så Lækker.

Opskriften på den her Upside Down Æblekage er egentlig ret normal. Der er ingen usædvanlige ingredienser eller svære fremgangsmetoder. Det er ganske enkelt en helt reel, lækker æblekage! Og så har den lige den der wow-effekt, fordi den bliver vendt om, når den kommer ud af formen. Sukkerlagen har ligget i bunden af formen og karamelliseret sig ind i æblerne og det gør, at den her Upside Down Æblekage er intet mindre end SKØN!

Hvis du alligevel gerne vil lave en æblekage, som er lidt mere utraditionel, så tag et kig på  den her æblekage med karameltopping

Upside Down Æblekage

En skøn omvendt æblekage med luftig krumme og lækre karamelliserede æbler på toppen.

Ret Kage
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 1 springform

Ingredienser

Topping

  • 60 gram smør
  • 100 gram brun farin
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 2 stk æbler, skrællet og skåret i tynde skiver

Kagen

  • 190 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 115 gram smør, stuetemperatur
  • 130 gram sukker
  • 2 stk æg
  • 1 tsk vanillesukker
  • 120 ml mælk

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Find en springform og smør den med fedtstof. (OBS. Hvis ikke den lukker helt i bunden, så beklæd den med bagepapir. Ellers kan du risikere, at karamelmassen siver ud. Jeg taler af bitter erfaring!)


Til toppingen

  1. I en lille gryde smelter du smør, brun farin og kanel over medium varme. Rør godt rundt i det, indtil det hele er godt smeltet sammen og karamellignende i konsistensen.

  2. Hæld sukkermassen ud i formen og vip den rundt, så hele bunden er dækket.

  3. Fordel æblerne i et enkelt lag ovenpå sukkermassen. Stil til side.

Til kagen

  1. Find en stor skål og rør mel, bagepulver, salt og kanel sammen.

  2. I en anden skål pisker du (evt. i røremaskine eller med håndmikser) smørret sammen med sukkeret til det har en jævn konsistens.

  3. Tilsæt et æg, pisk og tilsæt et mere. Pisk igen. 

  4. Tilsæt vanillen og pisk godt igen.

  5. Skiftevis tilsætter du nu melblandingen og mælken imens du pisker. Dejen skal have en luftig konsistens.

  6. Hæld dejen op i formen, ovenpå æblerne og glat den evt. lidt ud så den dækker det hele. 

  7. Bag i 35-40 minutter midt i ovnen, til kagen føles fast.

  8. Lad kagen hvile i ca 10 minutter og vend den herefter forsigtigt om og stil den på dit foretrukne kagefad eller en stor tallerken.

  9. Bon appetit!

Upside Down Æblekage / Omvendt æblekage, super lækker.

Den lækre Upside Down Æblekage kan spises lun hurtigt efter du har taget den ud af ovnen. Men den holder sig også fint ved stuetemperatur, grundigt tildækket eller i en lufttæt beholder. Jeg fandt inspiration til kagen på den lækre kageblog, Live Well Bake Often.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.