No-bake,  RAW,  Slices

Raw Slice med hindbær

Raw Hindbær Slice (Rå Hindbær Kage) – smuk og delikat!

//  Imponer dine gæster med denne vidunderlige raw hindbærkage. 

Helt ærligt, jeg er ikke sådan en hip RAW VEGANER type. Overhovedet ikke. Man kan faktisk sige, at jeg spænder vidt. Jeg går fra at crave snøfler som har sygt mange E-numre til at kaste mig ud i at bage en totalt sukkerfyldt, melspækket bombe af en kage, til at blive FULDKOMMEN HOOKED på RAW-bagekunstens vanvittigt smukke kreationer og alle de lækre ingredienser og ikke mindst farver. For hvis man spiser med øjnene, og det er der nogen der siger vi også gør, så vinder RAW. Hvis ikke det er bagt, så bliver det altså bare heller ikke brunt på samme måde. Prøv lige at se på billedet – er det ikke appetitligt?

Raw Slice med Hindbær – himmelsk!

Og så smager det oven i købet også himmelsk. Til gengæld er der nu også noget med prisen… Hvordan man overlever ren RAW levevis uden at være helt på spanden efter en måned, det ved jeg ikke. For billigt er det bestemt ikke. Men det er nu også ok, hvis ikke man hele tiden skal kreere de her festfyrværkerier som jeg synes den her Hindbær Slice er et godt eksempel på. Og så er den NEM at lave.

Det gode ved de slices er nemlig…

Det gode ved SLICES er nemlig, at de kan laves over en hel dag, uden nogen former for stress. Og det er vigtigt, hvis man som jeg er på barsel, og hele tiden ræser mod tiden og babys lure og behov generelt. Et enkelt lag af gangen og så i fryseren. Når man så lige har en lille åbning igen kan man gå i gang med næste lag – og så i fryseren – osv. Lagene er i sig selv simple; de skal jo i det her tilfælde ikke engang bages, bare blendes eller smeltes. Men mere om det i opskriften. I øvrigt en opskrift jeg ikke selv har fundet på men fundet hos Frankies Feast og inspireret af netop pga de flotte farver.

Kagen opbevarer man i fryseren udskåret i portionsstykker. På den måde kan man nemt imponere uventede gæster, ved lige at hive et par stykker ud af fryseren. De skal blot stå på køkkenbordet i 15 minutters tid, før de skal indtages.

TIP: Hvis du mangler lækkert bagelirs-udstyr så klik HER! – og  spar 10% ved at skrive rabatkoden blomsterberg10

 

Indlægget indeholder reklame i form af affiliate links. 


This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Raw Hindbær Slice

Meget lækker no-bake Raw Slice med nødder, dadler, hindbær og kakao. Opbevares i fryseren og skal bare tages ud 15 minutter før den skal spises. 

Ret Kage, Slice
Køkken Glutenfrit, RAW, Vegan
Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 3 timer 30 minutter

Ingredienser

Til bunden

  • 170 gram mandler
  • 55 gram kakao
  • 55 gram kokosmel
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 85 gram dadler, gennemvædet
  • 1 spsk sirup

Til hindbærlaget

  • 340 gram frosne hindbær
  • 100 gram usaltede cashewnødder
  • 60 gram kokosmel
  • 5-8 spsk sirup ** Smag hvor sød du vil have den
  • 1 spsk chiafrø

Til toppen

  • 85 gram kokosolie
  • 85 gram kakaopulver
  • 4-8 spsk sirup ** Smag efter hvor sød du vil have den. Jeg brugte 7 spsk!

Sådan gør du

Til bunden

  1. Hæld dine dadler i en skål og dæk med kogende vand.

  2. Find en form på ca. 22x30 cm. Smør den og beklæd med bagepapir.

  3. I en foodprocessor blender du nu mandler, kokosmel og kakao indtil konsistensen er melagtig. Tilsæt herefter dadler og kokosolie og miks til det hele sammen. 

  4. Hæld over i formen og pres ned med fingrene, til massen er jævnt fordelt.

  5. Sæt i fryseren og lad det køle ned imens du laver næste lag. Hvis ikke du lige har tid til det næste lag nu, kan den sagtens vente så længe du har brug for det! 

    Rens din foodprocessor, så den er klar til næste lag!

Til hindbærlaget

  1. Hæld alle ingredienserne på nær chiafrø i din foodprocessor.

  2. Blend i et godt stykke tid, indtil hindbærmassen er jævn og blød. Hæld herefter chiafrø i og "puls" et par gange, til de er blandet ind i massen. Smag efter og tilsæt evt. mere sirup, hvis du vil have den sødere.

  3. Tag din form med den nedkølede bund ud af fryseren, og fordel nu med en dejskraber hindbærmassen i et jævnt lag ovenpå. 

  4. Sæt formen i fryseren igen og lad den køle helt ned i minimum en time og gerne længere, hvis du ikke lige har tid til mere nu.

Til toppen

  1. I en lille gryde smelter du ved lav varme din kokosolie.

  2. Når olien er smeltet, hælder du din kakao i. Rør rundt med et piskeris og sørg for, at din blandning er jævn og blød.

  3. Tilsæt herefter din sirup; rør rundt og smag til, så du får den rette sødhed. På et tidspunkt bliver blandingen tykkere, og så ved du den er den klar.

  4. Hæld tilsidst din topping over det frosne hindbærlag og sæt formen tilbage i fryseren igen i et par timer.

  5. Når din slice er helt frossen, er det tid til at skære den ud. Tag den ud af fryseren og lad den tø en smule op, før du skærer den ud i slices.

  6. Put dine slices i en lufttæt beholder eller i en frysepose eller hvad du lige ligger inde med og så tilbage i fryseren. Voila! Så er du klar til at blære dig med dine RAW Slices næste gang du får gæster. 

  7. Når din Hindbær Slice skal serveres, tager du den ud af fryseren ca. 15 min før den skal spises. 

    Gæster, kom an!

2 kommentarer

  • Låvise

    Åhhh et herligt billedede af din vuf – man kan ligefrem se at den tænker – hop nu over i min mund 😀

    Jeg har selv to bulldogs og en madblog – til tider har vi et værre hus når der skal tages billeder i hundehøjde 😛

    Knus og en rigtig fin blog du har

    • Katrine

      Tak for din søde kommentar, Låvise! Ja, de der hunde vil gerne være præcis hvor man er, og er mindst ligeså interesseret i maden som man selv er;) Jeg vil straks tjekke din blog ud 🙂
      Kh Katrine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.