cake pops, smukke kager på pind med masser af flot krymmel på
Baby Slices,  Bagværk

Sådan laver du de fineste Cake Pops

En buket af flotte Pop Cakes - kage på pind - med flot og festligt krymmel.

Indlægget indeholder affiliate link.

Jeg havde i et svagt – eller overskudsagtigt, om man vil – øjeblik, lovet den ældste at lave Cake Pops til hendes klasse, når hun skulle dele ud i forbindelse med sin fødselsdag. Det er flere måneder siden jeg lovede hende det. Og selvfølgelig huskede hun det! Så midt i min fortravlede eksamenstid, skulle jeg i gang med de her små vidundere. Helt ærligt; jeg var ikke begejstret og forsøgte VIRKELIG at tale Nettos flødeboller op. Men der var ikke noget at gøre. Der SKULLE laves Cake Pops og der SKULLE det vildeste bling 

Man kan snyde for vildt, når man laver Cake Pops

En buket af flotte Pop Cakes - kage på pind - med flot og festligt krymmel.
Pop Cakes

Det passer. Du kan gøre nøjagtigt hvad du orker, når du skal lave Cake Pops. Meningen er, at du skal lave en hel kage først. Herefter skal du nedkøle den, for så at ødelægge den fuldstændig i blenderen! Det føles altså lidt forkert. Men det er det der er meningen. I flere opskrifter nævnes det, at det er den perfekte måde at komme af med kagerester på. Kagerester. 

 

K A G E R E S T E R?! Seriøst?! Er det overhovedet et ord? Man har en kage, som man spiser. Hvis ikke man spiser op, så er der mere kage tilbage. Som man så spiser. Men det er vel ikke sådan, at man ikke ved hvad man skal stille op med resten? Anyway, det synes jeg lyder en anelse fjollet. Så derfor – enten laver du en kage, eller også KØBER du en kage! Du kan gå ned i Netto og vælge din yndlings Dancake til et eller andet vildt lavt beløb og SÅ kan du gå hjem og destruere den. Eller du kan lave en simpel kage selv, eksempelvis den her chokoladekage. Det gjorde jeg.

Kage, philadelphia, flormelis og chokolade

En buket af flotte Pop Cakes - kage på pind - med flot og festligt krymmel.

Det er hovedingredienserne i Cake Pops. Du blender din kage og så rører du den sammen med et flødeoste-sukker miks sådan så konsistensen tillader, at du kan rulle runde kugler ud af den og de samtidig kan blive siddende på pinden.

Kuglerne skal herefter dyppes i smeltet chokolade hvorefter det sjove kan begynde. Det er oplagt at pynte dine Pop Cakes med børnene (hvis du synes det er fint med krymmel OVERALT) men det er også ret tilfredsstillende (og langt mere zen ift. kaos) at gøre det helt alene.

Perfekte til uddeling

Pop Cakes er virkelig velegnede til uddeling i klassen eller på arbejdspladsen. De kan også pryde et hvert fødselsdagsbord eller pynte til en hvilken som helst anden festlig lejlighed. Og så har de altså en WOW-effekt med alt deres farvestrålende krymmel.

En buket af flotte Pop Cakes - kage på pind - med flot og festligt krymmel.

 

Opskrift på Cake Pops

Cake Pops

Skønne, farvestrålende Cake Pops. I denne opskrift bliver du guidet til, hvordan man kan lave fine Cake Pops. Selve kagen skal du have på forhånd, du kan lave en selv, eller snyde lidt og købe en færdiglavet kage i supermarkedet.

Ret bagværk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 20 stk

Ingredienser

  • 1 stk chokoladekage (eller en anden slags kage hvis du foretrækker det!) Enten en kage du selv har lavet, eller en købt kage, springformsstørrelse.
  • 100 gram Philadelphia (ikke light)
  • 200 gram flormelis
  • 300 gram mørk chokolade
  • krymmel - det flotteste du har:)
  • 20 stk trægrillspyd eller pop cake rør eller tykke sugerør fra eksempelvis Søstrene Grene

Sådan gør du

  1. Bræk den afkølede (eller færdigkøbte) kage i mindre stykker, og blend den til en grov mel.

  2. Rør Philadelphia og flormelis sammen med håndmikser eller i en røremaskine.

  3. Rør nu ostemikset ind i kage-melet, enten i røremaskinen eller med håndkraft. Du skal tage lidt ostemiks ad gangen og løbende teste, om du kan lave faste kugler af dejen, som ikke må være for tørre (for så sprækker de) og heller ikke for våde (for så kan de ikke sidde fast på stængerne). Prøv dig frem - målene vil være forskellige afhængig af hvilken kage du bruger. 

  4. Tril nu kugler af dejen og læg dem op på en stor tallerken/fad. Kuglerne skal veje ca. 35-40 gram. Vej dem evt., så de får et ensartet udseende.

  5. Sæt kuglerne på køl imens du smelter chokoladen. Jeg smelter altid i mikroen - det synes jeg er nemmest. 

  6. Tag kuglerne ud, dyp pindene i chokoladen, stik dem ned i kuglerne og lad chokoladen størkne, så pindene sidder så godt fast som muligt.

  7. Find nogle glas eller lignende der passer til pindene, så dine Pop Cakes om lidt kan blivet stillet op til tørring!

  8. Dyp nu - en af gangen - Pop Cakes i chokoladen. Drej pinden rundt indtil den ikke drypper mere og drys herefter med krymmel indover en skål. Og stil SÅ til tørring i glasset. Gentag til du er færdig. Skulle chokoladen blive for hård, kan du godt varme den lidt op igen. Så bliver den blødere.

  9. Nu er dine Pop Cakes klar. De kan spises så snart chokoladen er størknet, men de kan også sagtens holde sig til dagen efter:)

Cake Pops

Skønne, farvestrålende Cake Pops. I denne opskrift bliver du guidet til, hvordan man kan lave fine Cake Pops. Selve kagen skal du have på forhånd, du kan lave en selv, eller snyde lidt og købe en færdiglavet kage i supermarkedet.

Ret bagværk
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 20 stk

Ingredienser

  • 1 stk chokoladekage (eller en anden slags kage hvis du foretrækker det!) Enten en kage du selv har lavet, eller en købt kage, springformsstørrelse.
  • 100 gram Philadelphia (ikke light)
  • 200 gram flormelis
  • 300 gram mørk chokolade
  • krymmel – det flotteste du har:)
  • 20 stk trægrillspyd eller pop cake rør eller tykke sugerør fra eksempelvis Søstrene Grene

Sådan gør du

  1. Bræk den afkølede (eller færdigkøbte) kage i mindre stykker, og blend den til en grov mel.

  2. Rør Philadelphia og flormelis sammen med håndmikser eller i en røremaskine.

  3. Rør nu ostemikset ind i kage-melet, enten i røremaskinen eller med håndkraft. Du skal tage lidt ostemiks ad gangen og løbende teste, om du kan lave faste kugler af dejen, som ikke må være for tørre (for så sprækker de) og heller ikke for våde (for så kan de ikke sidde fast på stængerne). Prøv dig frem – målene vil være forskellige afhængig af hvilken kage du bruger. 

  4. Tril nu kugler af dejen og læg dem op på en stor tallerken/fad. Kuglerne skal veje ca. 35-40 gram. Vej dem evt., så de får et ensartet udseende.

  5. Sæt kuglerne på køl imens du smelter chokoladen. Jeg smelter altid i mikroen – det synes jeg er nemmest. 

  6. Tag kuglerne ud, dyp pindene i chokoladen, stik dem ned i kuglerne og lad chokoladen størkne, så pindene sidder så godt fast som muligt.

  7. Find nogle glas eller lignende der passer til pindene, så dine Pop Cakes om lidt kan blivet stillet op til tørring!

  8. Dyp nu – en af gangen – Pop Cakes i chokoladen. Drej pinden rundt indtil den ikke drypper mere og drys herefter med krymmel indover en skål. Og stil SÅ til tørring i glasset. Gentag til du er færdig. Skulle chokoladen blive for hård, kan du godt varme den lidt op igen. Så bliver den blødere.

  9. Nu er dine Pop Cakes klar. De kan spises så snart chokoladen er størknet, men de kan også sagtens holde sig til dagen efter:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.