små kødtærter med butterdej, pies, baby led weaning, frokost, aftensmad
Baby Slices

Små kødtærter med butterdej

Med opskriften på de her små kødtærter med butterdej, er jeg endelig på banen igen, efter et godt stykke tid uden nye opskrifter her på Slices. Der har været travlt med indkøring i vuggestue, Nellie er blevet 1 år (!!!) og derudover er jeg også blevet blogger på Min-Mave.dk

 

Ny Blog: Sultne Unger

Mit fokus var til at starte med, at jeg via den kanal ville forsøge at nå ud til en større læserskare med de efterhånden mange opskrifter jeg ligger inde med. Men faktisk er der sket det, at jeg ikke har lagt vildt mange opskrifter ud, men i stedet er begyndt at lege lidt med nogle andre slags indlæg. Hvis du kunne tænker dig at vide lidt mere om det, kan du jo starte med det her indlæg; Min indre Bitterfisse 😉 – Nogen kan relatere, andre synes jeg skal stoppe med at brokke mig;)

Små kødtærter – nemme, lækre og velegnede til hele familien

små kødtærter med butterdej, frokost, BLW, aftensmadTilbage til de små kødtærter med butterdej. I New Zealand (hvor min mand er fra), er PIES svaret på vores hotdogs. Man kan få dem på alle tankstationer, i alle bagere og i luksusudgaver på visse cafeer. Det tog min mand en del år at vænne sig til, at de ikke var til at opdrive i Danmark. Da jeg første gang skulle smage en Meat Pie fra en Service Station i New Zealand, blev jeg svært skuffet. Jeg syntes faktisk ligefrem, at den var sådan lidt klam. Kødet var indkapslet i butterdej og lå og søbede rundt i sådan en gele-agtig blævresovs. Jeg vidste dårligt, hvordan jeg skulle se ud i ansigtet; var det her det han havde cravet i flere år???

Sidenhen er jeg blevet glædeligt overrasket og ved nu, at man bare skal gå efter de “hjemmelavede” pies – eller i hvert fald IKKE de masseproducerede tankstationseksemplarer. Faktisk talte vi lige om her til morgen, at de nu endelig kan fås i Danmark. En anden New Zealænder har åbnet en lille biks i Valby hvor han sælger klassiske New Zealandske pies. For nyligt har han også fået dem i produktion, så de nu sælges på frost i udvalgte supermarkeder. De smager godt og meget New Zealandsk – prøv dem hvis du alligevel er i nærheden:)

Mine små kødtærter er hurtigversionen af de originale pies. Hvis man er vant til at læse med her ved man, at det skal være hurtigt og nemt. Og det er det her.

Hvem kan spise de små kødtærter med butterdej?

Det kan alle. Tærterne er velegnede til BLW (baby led weaning) men ligeså fine at tage med på tur med skolen og perfekte til aftensmad for hele familien med en tilhørende frisk salat.

De her små kødtærter indeholder ikke noget, som baby over 6 måneder ikke må få. Det eneste du skal være opmærksom på er din babys mundmotorik ift tygge-synke-sluge evnen og babys finmotorik ift at holde tærten (som man selvfølgelig altid bare kan skære ud).

Små kødtærter med butterdej, BLW, frokost, aftensmad, opskrift

Små Kødtærter med butterdej

Super lækre, nemme små kødtærter. Perfekte til aftensmaden og til madpakken dagen efter. Fine til baby fra 6-7 måneder og ideelle til BLW (baby led weaning).

Ret frokost, Hovedret
Køkken BLW, New Zealand
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 stk

Ingredienser

  • 1 rulle butterdej
  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stilk blegselleri **Kan udelades
  • 2,5 dl grøntsager (jeg brugte 1 gulerod i tern, frosne ærter og majs fra dåse!) **Man kan bruge præcist hvilken slags grøntsager man har lyst til. - Jeg havde bare lidt udsolgt på den friske grøntsags-front;)
  • 1 - 2 spsk soya / balsamico / begge dele ** Brug det som du bedst kan lide. Jeg brugte en spiseske af hver. Spar evt på soya hvis det også er til baby - pga det høje saltindhold.
  • 1 - 2 spsk fedtstof til stegning
  • 1 - 2 håndfulde revet ost

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180c varmluft og smør/spray en muffinform med plads til minimum 8 stk.

  2. Hak løg, hvidløg og bladselleri og steg det i olie på en pande ved middel varme til løget er blankt.

  3. Tilsæt kødet og steg videre til det er brunet men ikke gennemstegt.

  4. Tilsæt nu soya / balsamico og bland ind i kødet.

  5. Tilsæt grøntsager og steg til kødet er gennemstegt men ikke for tørt. Sæt panden til side og lad kødblandingen køle ned imens du klargør butterdejen.

  6. Rul din færdige butterdej ud på køkkenbordet. Hvis du gider, kan du evt lige flade den lidt mere ud med en kagerulle. På den måde kan du lave lidt flere tærter.

  7. Find noget rundt (f.eks et låg, eller en lille skål) med en diameter på ca 10 cm og brug den til at stikke dejen ud med.

  8. Fordel dejstykkerne i muffinformene ved at presse dem helt ned og ud i siderne. De skal helst gå helt op til kanten.

  9. Fordel nu kødet i alle formene.

  10. Bag i 10 minutter, tag tærterne ud af ovnen, fordel ost på dem alle og bag i yderligere 10 minutter eller til butterdejen har taget farve og er gennembagt.

  11. Spis - gerne toppet med ketchup; New Zealand Style  - og en god salat.

TIP: Hvis der er kødblanding til overs efter du har fyldt tærterne, så gem det og steg det det med ris aftenen efter. “Det smager overraskende godt”, som min ældste på 10 sagde. Frække unge, alligevel!? Nellie var også helt vild med det:)

Hvis du kunne lide den her opskrift er du måske også interesseret i de her pizzamuffins eller måske de her sprøde butterdejsstænger?

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.