Daim Cookies / Daim Småkager. Nemme, lækre og knasende.
Bagværk

Daim Cookies

Daim Cookies Daim Cookies, lækre, knasende og nemme at lave.

Daim Cookies – velkommen tilbage sukker og smør! 

Det var godt nok også længe ventet. Der er gået totalt baby foder i den her på bloggen. Og det er der bestemt intet galt med, det er faktisk sjovt og udfordrende. Men resten af familien – inklusive mig selv – mangler kage. Godt nok kalder jeg de her små bananhapsere for baby cookies, men altså der er en grund til det er BABY COOKIES og ikke bare cookies. Manglen på sukker, selvsagt.

Daim Cookies med rigeligt af det hele

Derfor bagte jeg i går de her Daim Cookies. De er ikke babyegnet. Gudskelov. Der er rigeligt med sukker og smør og chokolade i dem. Og jeg er helt klart steget i graderne igen hos den ældste unge. Måske også hos Kiwimanden 😆 Daim Cookies, småkager med daim marabou

Cookies er en forholdsvis ny ting for mig at bage. Jeg har ikke den store erfaring på området. Og skulle man egentlig kalde dem småkager? Hvad er forskellen? Jeg forestiller mig, at cookies ofte er større og måske også lidt mere komplekse en den klassiske småkage. Sådan liiiiidt mere lækre? De her Daim Cookies er I HVERT FALD gode.

 Hvorfor lige Daim Cookies?

Du behøver skam ikke at bruge Daim. Jeg lå inde med en Marabou Daim og derfor blev det til Daim Cookies. Hvis du bare har en almindelig plade chokolade, mørk eller lys, så bruger du da bare den. Men det lækre ved at bruge Daim Marabou er selvfølgelig det knasende karamel. Og den fede mælkechokolade det er indsvøbt i. Jeg vil klart købe sådan en plade Daim Marabou en anden gang, udelukkende med det formål, at lave Daim Cookies!

Daim Cookies

Vidunderlige, knasende, søde cookies med Daim Marabou i hovedrollen. Disse cookies er ret nemme at lave og kan holde sig i lang tid, hvis du husker at putte dem i en kagedåse eller en lufttæt beholder.

Ret cookies
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 18 minutter
Samlet tid 33 minutter
Antal 2 bageplader

Ingredienser

  • 125 gram smeltet smør **lad det køle en smule ned før du bruger det
  • 170 gram brun farien
  • 4 spsk hvidt sukker
  • 1 stk stort æg, eller 2 små
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 150 gram Daim Marabou, hakket i mindre stykker. **eller en anden chokolade

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft

  2. Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Hvis du kun har en enkelt bageplade, bager du bare af to omgange. Det gjorde jeg, men du burde kunne bage det hele på samme tid.

  3. Smelt smøret i en gryde eller i mikroen og lad det køle en smule ned.

  4. Hæld det smeltede smør op i en stor røreskål og rør det grundigt sammen med brun farin og hvidt sukker. Brug enten røremaskine eller piskeris. 

  5. Rør hurtigt ægget sammen i en lille skål og hæld det derefter op til resten sammen med vanilje ekstrakt.

  6. Mål melet af i en skål og bland bagepulver og natron grundigt i melet.

  7. Rør gradvist melblandingen i resten af dejen.

  8. Vend chokoladen i dejen.

  9. Med en ske tager du klumper af dejen, presser den sammen til små kugler med hænderne, og lægger dem på bagepladen med lidt afstand imellem sig.

  10. Hvis du kan se, at din dej ikke flader ud under bagningen (det gjorde min ikke helt), giver du lige hver enkelt cookie et lille tryk med en gaffel 5-10 minutter før du tager dem ud af ovnen.

  11. Tag dine cookies ud af ovnen, når de har fået en let gylden farve og overfladen føles lidt blød men bagt. Jo større du laver dine cookies, jo længere bagetid.

  12. Lad dine cookies blive på bagepladen i 2-3 minutter og tag dem herefter over på en rist, hvor de køler helt ned.

  13. Opbevar i en lufttør beholder ved stuetemperatur.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.