Skumfidus Kage, skumfidus Slice, No bake
No-bake,  Slices

Skumfidus Kage

Skumfidus Kage – åh så lækkert!

Skumfidus Kage, Marchmellow Slice, No Bake// Endnu en klassiker i New Zealand, som vi ikke kommer udenom; Skumfidus Kage eller Marchmallow Slice. I virkeligheden en mærkelig kage, som man bestemt skal bevæge sig udenom, hvis ikke man er til skumfidus. Men hvis nu man godt kan lide dem, så er der altså noget vanedannende over den her skumfidus kage, som ikke skal bages og som opbevares i køleskabet. Den minder lidt om lakridskonfekt kagen som du kan læse mere om lige herDen er også no-bake og ufattelig lækker for både børn OG voksne.

Skumfidus Julemænd – de smager så godt!?

Eftersom det er jul lige om lidt, så har jeg tilladt mig at bruge skumfidus julemænd, også kaldet Juleskum i denne opskrift på skumfidus kage. Dog er de en kende hårdere i konsistensen end almindelige skumfiduser men jeg kan vildt godt lide deres ekstra syntetiske smag! Ja, det er nok smag og behag;) skumfidus kage, marchmellow slice, no bakeMan kan benytte sig af alle former for skum i en skumfidus kage, vil jeg mene. Bare vælg din favorit. Eller lad dine børn om det, hvis du har sådan nogle. Eller børnebørn. Eller oldebørn? Og husk: Det behøver ikke at være jul, for at man bager skumfidus kage. Den kan bages på alle årstider:)

Det tager kun 15 minutter

En Skumfidus Kage er vildt hurtig at lave, og det tæller jo også i en travl hverdag. Jeg lavede den i går aftes efter aftensmaden, og det tog mig seriøst ikke mere end 15 minutter. Derefter skulle den bare op i en form og i køleren og så var det det.
Skumfidus Kage, Marchmellow Slice, No bake

 

I dag tog jeg den så ud, da der var helt stille i lejligheden. Alle var enten i skole, på arbejde eller sov i barnevognen eller hundekurven. Min favoritstund på hele døgnet! (Hvad siger det egentlig om mig!?)

Den fine Skumfidus Kage var lidt hård at skære ud, og jeg nåede frem til, at det nemmeste var at bruge en meget skarp kniv, og så bare mase den ned igennem. Men så er stykkerne også skåret og klar til at blive spist. Skumfidus Kage, Marchmellow Slice, No Bake De skal serveres direkte fra køleskabet og ikke stå for længe fremme. Gør de det, bliver skumfidusen for klistret og ret besværlig at spise. Ja. Jeg har prøvet lige efter den blev taget ud af køleskabet (der var den perfekt), 15 minutter efter den var taget ud (stadig god) og så 30 minutter efter (HER var den lidt besværlig at spise).
Hvad man dog ikke gør for at teste hvornår ens Skumfidus Kage er perfekt. Det er hårde sager at være amatør-kage-bager;)

Endnu engang har jeg fundet inspiration hos hende her den New Zealandske vidunder-mommy-blogger; https://justamumnz.com. Hun er evigt god, og hendes opskrifter holder!

Nok om mig og alt mit vås, her kommer opskriften!


Skumfidus Kage

En klassiker fra det New Zealandske kagekøkken, nemlig Marshmallow Slice. Kagen er meget nem og hurtig at lave og kræver bare at stå på køl natten over. Brug dine favorit skumfiduser og nyd dem, når de er svøbt ind i denne skønne No Bake kage!

Ret Kage, Slice
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 20 stk

Ingredienser

  • 250 gram Mariekiks, knust
  • 1/2 dåse (200 g) kondenseret mælk
  • 125 gram smør, i tern
  • 85 gram brun farin
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1/2 tsk vanille ekstrakt
  • 90 gram skumfiduser ** Her brugte jeg Juleskum men hvilken som helst slags skumfiduser kan bruges.

Sådan gør du

  1. Smør en form på 15x20 cm og dæk med bagepapir.

  2. Knus dine Mariekiks og sørg for at der også er lidt større krummer i mikset. Det giver en god konsistens.

  3. Med en saks eller skarp kniv, skærer du dine skumfiduser over i passende størrelse. Hvis du putter dem i fryseren lidt før, er dette nemmere. 

    Medmindre du køber de helt små; så kan du helt undlade dette trin.

  4. I en stor gryde med svag varme, smelter du de øvrige ingredienser helt sammen. Rør løbende i gryden, så den kondenserede mælk ikke brænder på.

  5. Til sidst tager du gryden af varmen og blander kiks og skumfiduser sammen med de øvrige ingredienser.

  6. Hæld din masse op i formen, glat den ud, og lad den stå natten over.

  7. Når helt nedkølet, skærer du din kage ud i passende stykker og serverer dem køleskabskolde. Bon Appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.