Quinoa Hapsere
(Indlægget indeholder affiliate links)
Lækre, sunde, glutenfri (hvis du bruger glutenfri havregryn) Quinoa Hapsere, som du kan servere for baby og tumlinge. Og dig selv – jeg kan i hvert fald godt lide dem:)
De her Quinoa Hapsere er ret nemme at lave, og de udgør den perfekte snack til mellemmåltidet eller som supplement til et større måltid. De kan serveres for baby fra 6 måneder, og indeholder kun gode ingredienser. Quinoa ligger højt på superfood bølgen og er spækket med proteiner og kostfibre. Du kan købe det lige HER, hvis du vil have det bragt direkte til din dør.
Quinoa Hapsere = Svineri
Ja, jeg er ked af at sige det, men som så meget andet babyegnet mad, er Quinoa Hapsere bløde og derfor nemme at smuldre og klemme i de små babyfingre. Det er her hvor det altid er smart med en hund, men hvis du synes det er lidt overkill at anskaffe dig sådan en, kunne du evt. overveje en af de populære Tidy Tots, som minimerer svineriet væsentligt. Jeg synes prisen (300 kr – eller 12 kr månedligt uden gebyrer eller renter) er helt fair og bakken kan sættes på de fleste højstole, inkl. Ikea og Stokke.
Hvordan laver man dem?
Det er nemt at lave Quinoa Hapsere. Dog skal du lige være forberedt på, at du skal tilberede dine quinoafrø i god tid (evt aftenen før) således at de er helt tørre, når du blander de øvrige ingredienser i.
Ellers er der risiko for, at de ikke binder ordentligt sammen. De er lidt bøvlede at lave til kugler, men bare pres løs med hænderne og prøv at lade være med at være irriteret over, at de ikke sidder super godt sammen (det var lidt svært for mig, kan du nok høre!). Lad derefter ovnen gøre sit arbejde og lad dem til sidst køle helt ned, før du serverer dem. Så burde de se ud som på billederne her:)
Quinoa Hapsere kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage i en lufttæt beholder.
Har du brug for mere inspiration til mellemmåltidet? Så tag et kig på de her blåbær-havregryns-kugler eller måske du vil lade dig friste af de her kanelstegte æblebåde.
Du kan også følge mig på NelliesBabyBites
😛
Denne opskrift har i øvrigt fundet sin inspiration HER
Quinoa Hapsere
Lækre, sunde quinoa hapsere som udgør den perfekte snack til baby og tumlingen.
OBS Tilbered quinoafrøene i god tid så de er helt tørre, når du laver hapserne.
Ingredienser
- 175 gram tilberedte quinoafrø (følg anvisning på posen) **Tilbered i god tid. Quinoafrøene skal være helt tørre.
- 40 gram havregryn **Brug glutenfri havregryn for en helt glutenfri opskrift
- 1 stk (over)moden banan, most
- 1 stk revet æble
- 1 spsk kokosolie **kan udelades
Sådan gør du
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft og beklæd en bageplade med bagepapir
-
Bland quinoafrø og havregryn i en skål. Tilsæt den moste banan, det revede æble samt (evt) kokosolien. Bland det hele grundigt med en ske.
-
Form små kugler (i en størrelse du synes er passende) med fingrene. Blandingen er ikke specielt klæg men bare pres løs! De burde sætte sig, når først de kommer i ovnen.
-
Bag i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
-
Tag ud af ovnen og lad hapserne køle helt ned før du serverer dem.
-
Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i 2-3 dage.