Bagværk

Rosinbrød

Verdens nemmeste rosinbrød

– Perfekt til en kop te på en regnvejrsdag

Rosinbrød på bagepulver. Skal ikke æltes.

I dag fik jeg tid til at bage et rosinbrød som var så nemt, at jeg magtede at lave det på trods af at alt andet omkring mig sejlede, Nellie-babyen hele tiden ville have opmærksomhed OG ældstepigen Lucca var hjemme pga sygdom. 

 

Det er nemt – meget nemt!

Ingredienserne er så basale, at jeg lå inde med dem alle sammen og aller-bedst: Man skal ikke ælte! YAY!

Brødet egner sig perfekt til en eftermiddagstreat med en kop te eller kaffe og det er dejligt (eller farligt, om man vil) “more-ish”.

Opskriften fandt jeg i yndlingsbogen “The Great New Zealand Baking Book” . Der er ingen tvivl om, at det her brød bliver en klassiker herhjemme. Det største problem er, at man lissom altid liiiiiige kan klare en skive mere. Og så lige en til. Og at man kan spise det på alle tidspunkter af dagen. Som i; hvad skal vi have til morgenmad? Rosinbrød! Hvad skal vi have til “Morning Tea”? (et fænomen fra New Zealand, som jeg elsker. Mad mellem morgenmad og frokost – med en kop te!) – Rosinbrød! Eftermiddag? Rosinbrød! Aften? Rosinbrød! Egentlig bare alle de tidspunkter hvor man også ville drikke en kop te eller kaffe! Ummenum!

Rosinbrød, tørrede frugter, nødder, ingen æltning!

 

Opskrift på Rosinbrød

Det skal du bruge

  • 250 ml mælk
  • 2 spsk sirup
  • 5 dl hvedemel
  • 3 tsk bagepulver

  • en knivspids salt
  • 140 g sukker
  • 170 g rosiner (Du kan også blande andre lækre, tørrede frugter i, f.eks. figner, abrikoser og tranebær. Nødder er også et hit! Bare hold dig til de ca 170 gram alt i alt)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Find en brødform, smør den med fedtstof og dæk den med bagepapir. Hvis ikke du har sådan en så fungerer en springform også fint, som du kan se på billederne.
  • Hæld mælk og sirup i en lille gryde og smelt det langsomt sammen under svag varme. Stil det til side for at køle en smule ned.
  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål og tilsæt så sukker og rosiner/tørrede frugter/nødder.
  • Bland det hele sammen og tilsæt derefter mælkemikset.
  • Rør sammen til du har en blød, klistret dej.
  • Hæld dejen op i formen.
  • Bag i ovnen i en times tid og lad herefter rosinbrødet køle ned i formen i ca 20 minutter.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle helt ned før du skærer det i skiver og nyder det med smør og en god kop te.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.