Uncategorized

Efterår, svampeture og kager

Efterår – Jeg elsker det!

//  I love it! Der er ikke noget bedre end at klæde sig godt på- gerne i regntøj og gummistøvler – og så begive sig ud i skoven. I min familie elsker vi efterår og svampejagt.

Min far er en ægte svampenørd og kan blive mindst ligeså begejstret for en sjælden (ukendt) svamp som en lækker spisesvamp eller bare et flot eksemplar af en hvilken som helst svamp.

Vi er flere der efterhånden deler hans begejstring og glædeligt begiver os ud på lange regnvejrsture når det er efterår, for at finde en ny skov med uopdaget svampepotentiale. I går var sådan en dag. Vi fandt en ny perle og indsamlede lykkelige et par kilo trompetsvampe, som vi dels fortærede til aftensmad, dels tørrede til fremtidige saucer og gryderetter.

Peppermynte Slice

Det gode ved sådan nogle svampeture er også, at man faktisk får gået ret så meget og gerne i mange timer. Og hvad kan man så med god samvittighed? SPISE KAGE! Her i ferien har jeg bl.a. lavet den her lækkerbidsken, som enhver glasur-entutiast vil ELSKE. Jeg synes den er en anelse overdrevet men det er klart een af Luccas favoritter og Kiwi-manden har bestemt også haft et secret (guilty) crush på den, når han er kommet hjem efter arbejde de sene aftentimer. Derfor lægger jeg opskriften ind på bloggen. Det fortjener den. Navnet er Chokolade Pebermynte Slice og flot ser den ud – det må man gi’ den, med sin chrunchy bund, cremede glasurfyld og yummy ganache top!

Derudover har jeg eksperimenteret en del den sidste uge. Resultaterne har været frustrerende. Der er op til flere slices, der er røget i skraldespanden, fordi jeg på ingen måde har været tilfreds med resultaterne. For øjeblikket forsøger jeg mig med en Kaffe Karamel Slice. Den perfekte opskrift er ikke fundet endnu, men snart – forhåbentlig MEGET snart vil det lykkes mig! (red. det lykkedes sidenhen, her er den)

Smukke Lucca og hendes trofaste hund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.