Bagværk,  Bars

Energibar med banan og peanutbutter

Super mættende banan peanutbutter energibar

 

//  Jeg elsker peanutbutter og har det altid i køleskabet. Bananer er også virkelig lækre, men jeg er faktisk den eneste i familien, som synes de er værd at spise i rå, utilberedt tilstand. De andre æder dem, hvis de bliver serveret i en yummi kageagtig indpakning, såsom pandekager eller banankager. Derfor er det også ret tit, at bananerne ligger og bliver for gamle, og i dag ville jeg prøve at bruge dem på en ny måde. Jeg leger for tiden lidt med forskellige morgenmads-musli-snack-på-alle-tider-af-døgnet-barer og her kommer et bud på en lækker banan peanutbutter energibar.

Uden sukker og uden mel!

Den indeholder et hav af lækre ingredienser og faktisk FOR EN GANG SKYLD  er opskriften uden sukker og helt uden mel. På den måde kan man jo kalde den “sund” hvis altså man mener, at peanutbutter hører inde under sådan en kategori (host host…). Om noget mætter den i hvert fald (den er også spækket med havregryn og kerner og nødder) og derfor er den ret velegnet til 10’er madpakken, til før/efter træningen (hvis man er sådan en type) og bare til den akutte sult i det hele taget (sådan en type er jeg – altså sådan en med akut sult!).

Denne banan peanutbutter energibar kan variereres i ét væk og næste gang vil jeg klart give den lidt mere “moist” ved at putte nogle tørrede abrikoser eller rosiner i. Og hvis man er glad for smør, så fungerer det også ret godt med dét  og evt. en klat syltetøj ovenpå!



Banan Peanutbutter Energibar

Super lækker og mættende snackbar / energibar med banan, peanutbutter og havregryn. Ingen sukker eller mel. Perfekt til madpakken, den hurtige morgenmad, på farten eller før træningen!

Ret Morgenmad, Snack
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

  • 3 stk modne/overmodne bananer
  • 2,5 dl peanutbutter
  • 4 spsk flydende honning
  • 1 tsk kanel (valgfrit)
  • 1 tsk vanilleekstrakt (valgfrit)
  • 340 g havregryn
  • 1,5 dl kerner/frø/nødder Brug hvad du har. Jeg brugte en blanding af solsikkekerner, hørfrø, chiafrø, sesamfrø og paranødder
  • 1 dl tørret frugt, eksempelvis rosiner eller hakkede abrikoser

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  2. Klargør en form på ca 20x30 cm. Smør den og dæk den med bagepapir.

  3. Rør bananer, peanutbutter, honning, kanel og vanille grundigt sammen i en røremaskine eller med en håndmikser.

  4. Tilsæt herefter havregryn, nøddemiks og tørrede frugter.

  5. Hæld massen ud i formen og fordel jævnt. Brug hænderne til at presse det ned med og glat til sidst ud med en spatula.

  6. Bag i ovnen i ca 30 minutter.


  7. Køl helt ned før du skærer ud i barer. 

  8. Opbevar på køl i en lufttæt beholder.

Opskriftsnoter

Opskriften kan varieres i en uendelighed og er derfor ret taknemmelig at lave. Nøddemikset behøver ikke at være et miks men kan bare bestå af eksempelvis mandler, hvis det er det du ligger inde med. De tørrede frugter kan også bare være rosiner. 

 

TIP Hvis du pludselig har for mange overmodne bananer og du ikke har tid til at bage, så frys dem ned med skræl og det hele. Put dem i mikroen i et minut, skræl og bag!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.