Havregrynskugler. Perfekte til bagning med eller for børn
Baby Slices,  No-bake

Havregrynskugler

I dag lavede jeg havregrynskugler med Nellie på 2 år. 

Havregrynskugler, nemme, lækre og perfekte til at lave med børn.

Det var hendes ide. Hun har set det på Netflix i en serie ( og nej, jeg har ikke styr på hvilken serie. Vi er ude i Corona-flix, aka Whatever-Gives-Mea-Break-Flix) – og nu synes hun også at vi burde lave “avredynsduler“, ligesom de åbenbart gør i serien. Jeg har ikke lavet havregrynskugler siden jeg var… 12? Men dengang lavede vi dem til gengæld også hele tiden. Ofte kom de ikke på køl, for vi åd dejen mere eller mindre imens den blev lavet.

Havde det været op til Nellie, var det hele også blevet ædt i processen i dag. Dog lykkedes det mig at redde noget fra at blive ædt – og det nød vi så et par timer efter. De smagte overraskende godt! Som i VIRKELIG lækkert – og en del bedre end i 80’erne og start 90’erne. Måske det også har noget at gøre med, at vi brugte smør i stedet for margarine. Det kan måske alligevel noget;)

Havregrynskugler, nemme, lækre og perfekte til at lave med børn.

En lidt klam og fedtet – men hyggelig aktivitet med børn

Udover at de her havregrynskugler som sagt var overraskende velsmagende, så havde Nellie også en fest over at være med til at lave dem. Tænk – man SKAL have fingrene i dejen og det er nødvendigt, at smørret mases og moses med de bare næver, så man bliver så fedtet, at det er svært at vaske hænderne helt rene bagefter. Se, dét er lykken. Måske især her i corona-tidsalderen, hvor man jo nærmest ikke må røre ved noget som helst uden at spritte hænderne af i eet væk!

Havregrynskugler, nemme, lækre og perfekte til at lave med børn.

Hvordan laver man havregrynskugler?

Tja. Som barn tror jeg aldrig jeg fulgte en opskrift. Det var noget med at blande sagerne sammen indtil det havde den rette konsistens og “løbende” (som i HELE TIDEN) smage det til. Jeg husker, at vi altid proppede mandelessens i dejen. Sådan noget lå jeg ikke inde med i dag, ej heller andre former for passende essenser, så det droppede jeg helt. Men derudover er havregrynskugler jo netop taknemmelige at lave, fordi man som oftest ligger inde med nok af  de rette ingredienser til at det er muligt at lave noget, der smager af rigtige havregrynskugler. 

Ny coronavirus - Beskyt dig selv og andreJeg browsede lidt rundt på nettet for at finde andre opskrifter end den jeg umiddelbart havde i hovedet og fandt frem til, at flere anbefalede appelsinjuice. Det har jeg aldrig prøvet – måske fordi det ikke er noget vi havde i mit barndomshjem, ligesom vi også kun sjældent har det nu.

Jeg tror jeg proppede mælk i som barn eller måske bare vand. Det gode er, at det egentlig er lidt ligemeget. Det primære er smørret, sukkeret, kakaoen og havregrynene – resten kan man improvisere alt efter hvad man ligger inde med. I dag brugte jeg en blanding af en rest fløde og en rest kaffe til at udgøre væsken, der skulle binde det hele sammen. Men, appelsinjuice havde sikkert også været godt. Jeg skriver min opskrift her som en form for vejledende opskrift ift. målforhold. Men skønheden ved havregrynskugler er, at man bare sjusser sig frem til det hele og bruger hvad man har!

Hvis du gerne vil have en sundere type kugle, så tjek de her blåbær havregrynskugler eller de lækre Quinoa Hapsere ud.

Pas på dig selv, din familie og alle andre.

 

Havregrynskugler

Skønne, nemme havregrynskugler.

Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 250 gram finvalset havregryn
  • 150 gram blødt smør eller smørbart
  • 150 gram flormelis eller sukker eller rørsukker
  • 50 gram kakao, usødet
  • 75 gram kokosmel
  • 1/2 dl væske appelsinjuice, kaffe, fløde, mælk, vand, - jeg brugte en rest fløde og lidt kaffe men det hele dur!
  • 1 dl drys Du kan bruge kokosmel, havregryn, flormelis, usødet kakao, tivoli krymmel eller hvad du nu ligger inde med.

Sådan gør du

  1. Vask dine hænder

  2. Bland alle ingredienser på nær drys i en skål. Det nemmeste (og bedste hvis du har børn med i køkkenet) er, at ælte det hele sammen med hænderne.

  3. Hæld dit foretrukne drys ud på en tallerken og form dejen til kugler, som rulles i drysset.

  4. Kom kuglerne på en anden tallerken og sæt dem i køleskabet i minimum 1 time. Nyd havregrynskuglerne afkølede.

  5. Opbevar på køl i en lufttæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.