Pebermynte Chokolade Fudge
No-bake,  Slices

Pebermynte Fudge

Ny Julegodte Favorit: Pebermynte Fudge

Pebermynte Chokolade Fudge

Nu er der ikke længe til jul og ærligt – det er ikke meget der bliver julet herhjemme. Jo, vi følger selvfølgelig religiøst med i begge julekalendere, det er klart. Men kassen med julepynt er ikke engang blevet åbnet endnu, og generelt svømmer hele lejligheden fortsat i flytterod. ARGHHHH!!!  

Lækker pebermynte fudge, nem at lave og endnu nemmere at spise!

En NEM opskrift – meget vigtigt!

Hvorfor så Pebermynte Fudge? Jo, jeg er jo nemlig på udkig efter NEMME opskrifter, som hurtigt kan få jule-hygge-stemningen frem. For et par dage siden lavede – ej okay, “lavede” – jeg pebernødder med overtrukket chokolade. De blev vildt lækre og kom til at smage lidt af de traditionelle honninghjerter, som jeg altid køber i december måned. De er så spist nu. Hvis du gik glip af dem, så kan du læse lidt om hvordan jeg gjorde herMEGET anbefalelsesværdige og MEGET nemme. Det samme kan jeg sige om nedenstående opskrift på Pebermynte Fudge.Pebermynte Chokolade Fudge, julekonfekt, julegodter

Som sagt er pebernødderne helt ædt, og derfor MÅTTE jeg lige pjække lidt fra de kedelige flytte-praktikaliteter tidligere i dag. Og så lavede jeg disse LÆKRE Pebermynte Fudge tingester. De smager SÅ godt og ligger pt og råber på mig ovre i køleskabet. Jeg har dog tænkt mig at tage dem med over til noget venindehalløj i morgen som værtindegave. Derfor må jeg se, om jeg kan styre min trang!

Som sagt er de vildt nemme at lave. Og også forholdsvis hurtige, hvis ikke man medregner nedkølingstiden efterfølgende. Hovedingredienserne (og nærmest de eneste ingredienser!) er chokolade og kondenseret mælk. Jeg er fan!

Pebermynte Chokolade Fudge

Pebermynte Fudge

Min nye julegodte favorit; Pebermynte Fudge. En lækker konfektvariant, som både ser flot ud og smager godt. Hvis du godt kan lide pebermynte chokolade, så gå straks i gang med denne opskrift. Opbevar i køleskabet og nyd den kold. 

Ret Konfekt, Slice
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 340 gram mørke chokoladeknapper
  • 175 gram lyse chokoladeknapper
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 2 tsk vanilleekstrakt
  • 1 spsk pebermynteekstrakt
  • grøn frugtfarve (hvis du lyster)
  • frysetørret hindbær (til pynt)

Sådan gør du

  1. Find en form på ca. 20x25 cm. Smør den og beklæd med bagepapir.

  2. Smelt de mørke chokoladeknapper sammen med 3/4 (eller ca 300 gram) af den kondenserede mælk over svag varme. Rør rundt i gryden for at undgå det brænder på.

  3. Når massen er smeltet, hælder du vanillen i og rører rundt.

  4. Spred halvdelen af massen jævnt ud i formen. Sæt på køl i ca 10 minutter eller til det er stivnet. Den anden halvdel bliver i gryden i stuetemperatur.

  5. Smelt de hvide chokoladeknapper sammen med resten af den kondenserede mælk. Tilsæt herefter pebermynteekstrakt og grøn frugtfarve.

  6. Spred massen ud over den nedkølede bund. Sæt igen på køl i ca. 10 minutter til pebermyntemassen er stivnet.

  7. Fordel til sidst resten af den mørke chokolademasse udover pebermyntelaget. Dekorer evt. med frysetørrede hindbær.

  8. Sæt på køl i minimum 2 timer hvorefter din fudge kan skæres ud i lækre, mundrette bidder.

  9. Opbevar din fudge på køl og server den ligeledes kold.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.