Chokoladeovertrukne Pebernødder
Bagværk,  No-bake

Chokolade-overtrukne Pebernødder

  Hvis ikke du har tid til andet – så put smeltet chokolade på!Chokolade-overtrukkent granola og pebernødder

Chokolade-overtrukket pebernødder

Jeps, vi flytter stadig. Godt råd, hvis du går og leger med tanken om flytning; altså hvis hvis du har en fuldstændig urealistisk, halvromantisk  ide om, hvor dejligt det kunne være. Hvor stimulerende det ville være, at forny dit hjem. At indrette. At være kreativ.

DON’T DO IT!!! (Men hvis du gør, så spis chokolade til)

I hvert fald skal du ikke flytte, hvis du har en baby. Og en selvstændig mand, som på ingen måder er nok hjemme. Og et større barn, som i øvrigt også gerne vil have opmærksomhed. Og du tilmed er i konstant søvnunderskud. Og du lige om lidt bliver 39 (!!!!!) år. Og det også er jul om 9 (!!!!) dage.

Just don’t! (Men husk det med chokoladen, hvis du er lige så dum som mig!)

 

Nok brok. Jeg synes, jeg har FOR travlt med at pakke kasser ud, og lave hjem. Jeg vil jo meget hellere bare bage.

Pebernødder med smeltet chokolade. Konfekt og kage i eet!Derfor droppede jeg flyttekasserne et øjeblik, og lavede de her pebernødder med smeltet chokolade. Og nej. Selvfølgelig har jeg ikke selv bagt pebernødderne. De er fra Irma. eller Føtex. Og jeg kan li’ dem. Men jeg havde “tilfældigvis” lige noget chokolade liggende. Og så smeltede jeg det lige hurtigt. I MIKROEN! Det har jeg aldrig prøvet før. Det blev ikke perfekt tempereret, især fordi jeg ved ikke hvor bagetermometeret er. Men jeg dyppede pebernødderne i den smeltede chokolade. Og så var det næsten som om jeg havde lavet noget der mindede om kage. Eller konfekt. Men med minimal indsats. For nu kan jeg pakke kasser ud IGEN – og være en anelse mere tilfredsstillet.

Smagsgaranti!

Smagen? Hvad tror du? Man kan ikke rigtig gå galt i byen med chokoladeovertrukne pebernødder, vel? Chokolade + Kage =godt.

Til sidst puttede jeg en rest granola ned i chokoladen, da der ikke var flere pebernødder. Chokoladeovertrukket granola smager selvsagt også fremragende!
Så hvordan gør man?

Jeg vil ikke lave den vilde opskrift. Jeg tror godt du kan regne ud, hvordan man smelter chokolade og dypper pebernødder i det, ik?

“Opskrift” og lidt om temperering af chokolade

Chokoladeovertrukne Pebernødder

Hvis du kan temperere chokolade korrekt, så er det selvfølgelig super. Knækket bliver ordentligt, farven mere skinnende, og måske er der også noget med smagen. Jeg puttede en portion chokoladeknapper (2/3) i mikrobølgeovnen. Gav dem 20 sekunder på maks, tog skålen ud, rørte rundt, puttede dem ind igen og fortsatte på samme måde indtil chokoladen var helt smeltet. Herefter tog jeg det ud, rørte de resterende 1/3 usmeltede knapper oveni, sådan så de smeltede sammen med massen. Hvis du vil gøre det helt perfekt, så følg evt. denne opskrift.Chokoladeovertrukne Pebernødder, pebernødder med smeltet chokolade.

Herefter tog jeg mine indkøbte pebernødder (men du kan jo også bruge hjemmebag!) og vendte ca. 5 ad gangen i chokoladen, og lagde dem derefter på noget bagepapir.

Da jeg ikke havde flere pebernødder, men mere chokolade, tog jeg til sidst en gammel rest (hjemmelavet!!) granola, og hældte det oveni chokoladen. Med en teske, tog jeg små klatter op på endnu et stykke bagepapir.

VOILA. Lækker juleknas med minimal indsats. Perfekt midt i flyttekaos:)

Chokoladeovertrukne pebernødder, pebernødder med smeltet chokolade

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.